Παναγιωτόπουλος: Σε αυξημένη επιτήρηση οι Ένοπλες Δυνάμεις, δεν το ρισκάρουμε με την Τουρκία

Petite Perle 300×250

Σε αυξημένη επιτήρηση βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής προκλητικότητας, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, να επισημαίνει ότι «με τη γείτονα πιο προκλητική και εξοπλισμένη εμείς δεν το ρισκάρουμε».

Στην ομιλία του επί του Προϋπολογισμού του 2021 ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για αύξηση των δαπανών για την άμυνα κατά 2 δις. ευρώ ή κατά 375% σε σχέση με τις φετινές πιστώσεις, γεγονός που φέρνει τις Ένοπλες Δυνάμεις στην περίοδο 2000-2010.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στα προγράμματα που θα τρέξουν εντός του 2021, όπως τα Rafale, τα οποία θα έρθουν με τα όπλα τους, την προμήθεια τεσσάρων φρεγατών και το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού ΜΕΚΟ, την απόκτηση τεσσάρων υπερελικοπτέρων Romeo, νέα αντιαρματικά όπλα και νέα τηλεκατευθυνόμενα.

Σε ό,τι αφορά στα Rafale, είπε θα κατατεθεί η σύμβαση σε λίγες ημέρες στη Βουλή και πώς οι καλές σχέσεις μας με την Γαλλία ήταν αυτές που έκαναν την συμφωνία να υλοποιηθεί μέσα σε διάστημα μόλις τριών μηνών. Για την προμήθεια γαλλικών φρεγατών είπε ότι το ζήτημα παραμένει ανοιχτό και πως περιμένουμε μια προσφορά ικανοποιητικής ενδιάμεσης λύσης. Τη χαρακτήρισε, μάλιστα, ως σημαντική διαδικασία που τρέχει για το αμέσως επόμενο διάστημα για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που προκλήθηκε για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής αναφορικά με την Τουρκία, επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης.

«Ούτε πανηγυρίζουμε, ούτε θριαμβολογούμε, ούτε κλαιγόμαστε για το Συμβούλιο Κορυφής. Η Ευρώπη λειτουργεί με αργούς ρυθμούς», ανέφερε και εκτίμησε ότι και σε επίπεδο ΕΕ και ΝΑΤΟ και μετά τις προσπάθειες του ΥΠ ΕΞ, η Τουρκία είναι σε χειρότερη θέση απέναντι σε όλους.


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ