Έστειλαν το μήνυμα της ελπίδας και της αγάπης από το Γάζι – Σε μία σεμνή τελετή η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου (φωτ.)

Petite Perle 300×250

Σε μία σεμνή τελετή στην παγωμένη και άδεια πλατεία Κατσαμάνη στο Γάζι πραγματοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου, όπως είχε ήδη ανακοινώσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και με κύριο μέλημα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας μετέδωσε ζωντανά τη φωταγώγηση και έτσι οι πολίτες κατάφεραν μέσω διαδικτύου να παρακολουθήσουν την τελετή και τις δηλώσεις του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρου Καλλέργη.

Η έναρξη έγινε με χριστουγεννιάτικη μουσική από τον Νικόλα Χριστοφόρου, ο οποίος προσπάθησε να καλύψει τη σιωπή στην πλατεία Κατσαμάνη.

Στη συνέχεια μετά τις δηλώσεις του δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα και την αντίστροφή μέτρηση και την παρότρυνση του Δημάρχου προς τους πολίτες που παρακολουθούσαν από το σπίτι να μετρήσουν όλοι μαζί, φωταγωγήθηκε το δέντρο στο Γάζι.

Ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας στις δηλώσεις ανέφερε μεταξύ άλλων: Φέτος έστω και διαδικτυακά είμαστε εδώ για να φωτίσουμε το Χριστουγεννιάτικο μας Δέντρο. Να δώσουμε ελπίδα και χαρά έστω και από μακριά σε όλο τον κόσμο, να στείλουμε ένα μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας για τη χρονιά που έρχεται και να αποχαιρετίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με το άναμμα αυτού του δέντρου σηματοδοτώντας τις εορταστικές εκδηλώσεις των φετινών Χριστουγέννων. Να συντροφεύσουμε τον χρόνο που φεύγει και να ευχηθούμε όλοι μαζί χαρά, υγεία, ελπίδα, αγάπη για όλο τον κόσμο.

Και συνέχισε στέλνοντας τις δικές του ευχές λέγοντας: "Να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί. Ευχόμαστε του χρόνου να είμαστε όλοι μαζί, μια μεγάλη Μαλεβιζιώτικη παρέα να ανάψουμε το δέντρο. Και στα εύκολα και στα δύσκολα οφείλουμε να δίνουμε πάντα ένα δυνατό μήνυμα. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή, για την ενότητα και τη συντροφικότητα που δείχνει ο ένας τον άλλον. Είμαστε εδώ για να δώσουμε το μήνυμα για ένα καλύτερο άμεσο μέλλον".

"Εύχομαι όπως άναψε το δέντρο το χριστουγεννιάτικο στο Μαλεβίζι, να ανάψει η φλόγα της ελπίδας όλων των Μαλεβιζιωτών και όλων των ανθρώπων που έχουν υποστεί δεινά την περίοδο που περάσαμε. Μια περίοδο πολύ δύσκολη, μια περίοδο που πιστεύω με τη γέννηση του Χριστού θα αναγεννηθεί μέσα στον καθένα η ελπίδα. Πιστεύω ότι η νέα χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη. Η χρονιά που φεύγει μας έφερε πολλά δεινά. Ο Δήμος Μαλεβιζίου κάνει το καθήκον του, όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος. Όλοι μαζί ενωμένοι και αγκαλιασμένοι να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες στιγμές τις οποίες ζούμε. Είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις. Όμως η ελπίδα και η δύναμη υπάρχουν. Ο Μαλεβιζιώτης έμαθε πάντα να αγωνίζεται, να είναι στο προσκήνιο του κάθε αγώνα που έχει προσφέρει ο τόπος σε εθνικό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Να είμαστε όλοι καλά. Εύχομαι υγεία, χαρά, ελπίδα και δημιουργία να έρθουν τον καινούργιο χρόνο", δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Καλλέργης.

Τέλος, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν και συνεργάστηκαν για να επιτύχουν τη διαδικτυακή εκδήλωση, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Χρύσα Λυρώνη και τη διευθυντήρια της Δημοτικής Πινακοθήκης Χρύσα Βαθιανάκη και πολλούς άλλους.

Το παρών στην φωταγώγηση έδωσαν επίσης η αντιδημάρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χρύσα Λυρώνη Πάγκαλου, ο αντιδημάρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώργος Πετούση, ο προέδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μανώλης Γενναράκης, ο δημοτικός Σύμβούλος Γιώργος Ρεράκης, η Διευθύντρια της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου Χρύσα Βαθιανάκη και ο Φίλιππος Βαμβουκάκης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ