Αυτή την ώρα η ομιλία του πρωθυπουργού για τον προϋπολογισμό του 2021

Petite Perle 300×250

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που βρίσκεται αυτή την ώρα στο βήμα κλείνει η συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2021. 

Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη συμφωνία με τη Γαλλία για την απόκτηση 18 σύγχρονων πολεμικών αεροσκαφών Rafale, την αναβάθμιση οπλικών συστημάτων σε όλα τα Σώματα και την αγορά, σε δεύτερο στάδιο, φρεγατών, υποβρυχίων και drone.

Αρχής γενομένης από τα Rafale, τα οποία αναμένονται μέσα στο 2021, η χώρα θωρακίζεται σε όλα τα επίπεδα έναντι των κινδύνων που έχουν προκύψει.

«Να ξεκινήσω με μια ιστορική αναφορά που είμαι σίγουρος ότι θα εκτιμήσετε. Τα δημόσια χρήματα εκπέμπονται εκ των σπλάχνων του έθνους και αναδιανέμοντας…» είναι ο ορισμός προϋπολογισμού του 1864 από τον Ιωάννη Σούτσο. Και είναι επίκαιρος.

Τα δημόσια έξοδα εξακολουθούν να πηγάζουν από τον κόπο των πολιτών. Η κοινωνία βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του προϋπολογισμού.

Εξυπηρετεί ένα κοινό σκοπό: ανακούφιση πανδημίας, παράλληλα συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις που ευνοούν τη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη. Τελικός στόχος είναι η μείωση ανισοτήτων και η αύξηση πλούτου προς όφελος όλων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ