Τις επόμενες μέρες υπογράφονται οι συμφωνίες για τα γαλλικά μαχητικά Rafale

Petite Perle 300×250

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2021, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τελική συμφωνία για την αγορά των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale, λέγοντας πως θα «έρθει» τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Η συμφωνία αυτή προβλέπει την απόκτηση 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale, τα οποία αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα εντός του 2021, κάτι το οποίο είχε ανακοινώσει και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στη δική του τοποθέτηση για τον προϋπολογισμό.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι υπογράφεται τις επόμενες ημέρες η τελική συμφωνία για τα μαχητικά Rafale, που θα φτάσουν στην Ελλάδα το 2021, ενώ είπε πως η χώρα θα αποκτήσει νέες φρεγάτες, ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα, drones και τόνισε πως σε βάθος πενταετίας το έμψυχο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων θα ενισχυθεί με 15.000 ΕΠΟΠ, αλλά και πολλών Αξιωματικών, που θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων.

Στη συνέχεια τόνισε ότι στο πλαίσιο του προϋπολογισμού για το 2021, οι αμυντικές δαπάνες φτάνουν το ύψος των 5,5 δις, μια 57 % σε σχέση με το 2019, προωθώντας 105 εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 11,5 δις.

Υπενθυμίζεται, ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε επισημάνει πως: «Σε λίγες μέρες θα φέρουμε στη Βουλή προς ψήφιση την αμυντική συμφωνία για τα Rafale. Μέσα σε 4 μήνες υλοποιήσαμε χάρη στα επιτελεία μας μια τόσο μεγάλη συμφωνία για τα εξοπλιστικά. Αν δεν είχαμε καλή διάθεση και πρόθεση, και δεν είχαμε τη στήριξη των Γάλλων δεν θα φτάναμε σε αποτέλεσμα μέσα σε 3 μήνες, και όχι σε τρία χρόνια όπως στο παρελθόν».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ