Πέτσας: Δεν θα διαγραφεί ούτε θα χαριστεί το 50% της επιστρεπτέας προκαταβολής 1-2-3

Petite Perle 300×250

Δεν θα διαγραφεί ούτε θα χαριστεί το 50% της επιστρεπτέας προκαταβολής 1,2 και 3 στους δικαιούχους όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Συγκεκρμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας διέψευσε δημοσιεύματα για επέκταση του μέτρου της διαγραφής του 50% και των προηγούμενων γύρων της επιστρεπτέας προκαταβολής, λέγοντας πως «όσοι πήραν την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και η 5 θα έχουν αυτό το ευεργέτημα, δηλαδή το 50% να μην επιστρέφεται.

Για τις άλλες τρεις επιστρεπτέες προκαταβολές, ισχύει ό,τι έχουμε εξαγγείλει μέχρι σήμερα», συμπλήρωσε.

«Το click away θα δώσει τζίρο χωρίς να στερήσει τα ευεργετήματα απ' όσους παραμένουν σε αναστολή»

Ειδικά για το click away, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως «όταν αποφασίσαμε την παράταση των μέτρων, είχαμε πραγματικά μια μεγάλη καμπάνα κινδύνου. Ήταν οι εικόνες στο Harrods και στο Παρίσι. Ήταν κάτι σοκαριστικό. Και ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι, αν επιτρέπαμε αυτή την εικόνα και στην Ελλάδα, θα είχαμε πραγματικά πολύ δυσάρεστες εξελίξεις. Και αυτό ήταν ένας βασικός λόγος που πρυτάνευσε στην κυβέρνηση η απόφαση να πάμε πολύ αργά και σταδιακά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου με ασφάλεια».

Πρόσθεσε δε, ότι «το click away, η διαδικασία της παραλαβής εκτός καταστήματος, θα δώσει λίγο τζίρο σε αυτούς οι οποίοι παραμένουν σε αναστολή, χωρίς να τους στερεί το ευεργέτημα που προκύπτει από μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. 'Αρα, μπορούν να συνεχίσουν και αυτοί, οι οποίοι λειτουργούν και με click away, να θέτουν εργαζόμενους σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας, να έχουν μείωση στο ενοίκιό τους 40%, να έχουν αναστολή των οφειλών που έχουν ρυθμιστεί, είτε στην εφορία είτε στα ασφαλιστικά ταμεία, να συμμετάσχουν στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 που θα καταβληθεί τον Ιανουάριο, με το 50% να μην επιστρέφεται, να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Όλα αυτά θα ισχύουν και για αυτούς, ενώ θα αυξάνουν και λίγο τον τζίρο τους. Και μετά τον Γενάρη θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Γι' αυτό έχουμε προβλέψει στον προϋπολογισμό του 2021, 7,5 δισ. ευρώ αποθεματικό, για να στηρίξουμε, όσο χρειαστεί».

ΠΗΓΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ