Κ. Βελόπουλος: Ερώτηση για την έλλειψη βιβλίων και συγγραμμάτων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Petite Perle 300×250

Ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, για την έλλειψη βιβλίων και συγγραμμάτων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Αναλυτικά:

"ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ:        «Χωρίς βιβλία, ένα μήνα πριν την εξεταστική, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης»

Κυρία Υπουργέ,


Χωρίς συγγράμματα έμειναν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, ένα μήνα πριν την εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου. Πρόκειται για μια προβληματική κατάσταση, με τους φοιτητές να αντιδρούν, καθώς, η μη έγκαιρη παράδοση συγγραμμάτων, επιφέρει δυσχέρειες στις ακαδημαϊκές τους  υποχρεώσεις. Πριν την υγειονομική κρίση, τα συγγράμματα πήγαιναν σ' ένα βιβλιοπωλείο του τόπου διαμονής του φοιτητή, όπου ο εν λόγω έδειχνε τη φοιτητική του ταυτότητα και λάμβανε τα συγγράμματα. Με την υγειονομική κρίση, η διανομή των συγγραμμάτων, πραγματοποιήθηκε από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες. Με τον ίδιο τρόπο θα γινόταν η παράδοση και για το χειμερινό εξάμηνο 2020-2021. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης δεν έχουν λάβει συγγράμματα, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να ανταπεξέλθουν με τις σημειώσεις των μελών ΔΕΠ στις εξετάσεις. Κάποιοι φοιτητές, όπως μας αναφέρουν, αγοράζουν οι ίδιοι τα συγγράμματα, τα οποία όμως, είναι αρκετά ακριβά και λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, δεν υπάρχει οικονομική ευχέρεια από όλους τους φοιτητές για να πράξουν το ίδιο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

1. Για ποιους λόγους δεν έγινε έγκαιρα η διανομή των ως άνω συγγραμμάτων από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες;

2. Προτίθεσθε να λάβετε την απαραίτητη μέριμνα, ώστε οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης να παραλάβουν έγκαιρα τα συγγράμματα τους και να προετοιμαστούν σωστά για την εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ