Το επώνυμο πελατολόγιο της κοκαΐνης στα βόρεια προάστια: Η δημοσιογράφος-ο αθλητής-ο δικηγόρος

Petite Perle 300×250

Μία γνωστή δημοσιογράφος πρώην σύζυγος γνωστών καλλιτεχνών, ένας φέρελπις αθλητής του μπάσκετ σε ομάδα της Α2, ένας δικηγόρος ειδικευμένος σε εμπορικές και εταιρικές συναλλαγές, ένας ακόμη νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και μια υποψήφια δημοτική σύμβουλος βορείων προαστίων, αποτελούσαν ένα μέρος του διευρυμένου πελατολογίου του "24ωρου"… πολυκαταστήματος διανομής κοκαΐνης στον χώρο του πελάτη.

Ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους αγοραστές υπάρχουν πολλές "συνωνυμίες" και "συνεπωνυμίες" με γνωστούς επιχειρηματίες, μουσικούς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, διαφημιστές και άλλους, οι οποίοι δεν έχει εξακριβωθεί αν πρόκειται για τα συγκεκριμένα πρόσωπα με αυτές τις επαγγελματικές ιδιότητες, αλλά όπως και να έχει πρόκειται για χρήστες και όχι διακινητές της ναρκωτικής ουσίας, όπως επισημαίνουν αρμόδιοι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Τα μηνύματα των πελατών

"Φέρε μου ένα καλό", "στείλε μια μόνη μαντάμ", "θέλω ένα λεπτό", "δύο πίτα γύρο παρακαλώ", "μία πίτσα σπέσιαλ", "ένα πακέτο τσιγάρα", είναι μερικά από τα μηνύματα των πελατών προς το "24ωρο"… κοκαΐνης, με τα οποία δήλωναν την ποσότητα και την ποιότητα της ναρκωτικής ουσίας που επιθυμούσαν για… delivery παράδοσή τους. Τα μέλη του κυκλώματος απαντούσαν μέσω των "υπηρεσιακών" κινητών τηλεφώνων και όταν οι "διανομείς" έφθαναν στον… χώρο τους έστελναν μονολεκτικά μηνύματα όπως "Έλα" ή "Κατέβα". Οι πελάτες αναμένεται να κληθούν να δώσουν καταθέσεις για τις δραστηριότητες του κυκλώματος, ενώ δεν αναμένεται να κατηγορηθούν.

Τα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας έχουν εξακριβώσει 240 παραγγελίες και παραδόσεις κοκαΐνης από τις οποίες το κύκλωμα φέρεται να έχει βάλει στο ταμείο περίπου 25.000 ευρώ, ενώ από τις κατασχεμένες συσκευασμένες ανά δόση ποσότητες εκτιμούν ότι είχαν υπό παράδοση άλλες τουλάχιστον 600 δόσεις της ίδιας ναρκωτικής ουσίας, αξίας που θα έφθανε τα 60.000 ευρώ.

"Γεια σας φίλοι μου. Μετά από μία διακοπή τα παιδιά του '24ωρου' επανήλθαν δυναμικά και θα σκάσουν κοντά σας γρηγορότερα και με καλύτερη ποιότητα" ήταν ένα από τα μηνύματα του κυκλώματος προς εκατοντάδες πελάτες του σε Εκάλη, Κολωνάκι, Βούλα, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, και Άλιμο.

Η σπείρα και ο …αρχηγός

Ο 33χρονος φερόμενος αρχηγός "Λέντι" διατηρούσε την… αρμονία και ταχύτητα στις βάρδιες των "διανομέων", ενώ μετά την παραλαβή των χρημάτων, τα έδινε απευθείας στην… πεθερά του για απόκρυψη. Μάλιστα το οίκημα απόκρυψης των χρημάτων επιτηρούταν από πέντε κάμερες ασφαλείας και καταγραφικό λήψης εικόνας και ήχου, προκειμένου να εντοπίζουν τυχόν κινήσεις των διωκτικών Αρχών.

Σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα είχε η γυναίκα του και η κουνιάδα του, οι οποίες φαίνεται ζύγιζαν και τυποποιούσαν την ναρκωτική ουσία σε δόσεις των 0,7 γραμμαρίων, ενώ τις τοποθετούσαν σε διαφορετικού χρωματισμού συσκευασίες ανάλογα με την ποιότητα και καθαρότητα του ναρκωτικού.

ναρκωτικά

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περίπου 640 γραμμάρια κοκαΐνης, ήταν τυποποιημένα σε εκατοντάδες δόσεις των 0,7 γραμμαρίων, δείγμα του πολυάριθμου πελατολογίου και της ζήτησης σε εποχή… καραντίνας, όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Οι "διανομείς" χρησιμοποιούσαν δύο διαμορφωμένα με ηλεκτρικές κρύπτες αυτοκίνητα. Η μία κρύπτη ήταν στην πόρτα του οδηγού. Άνοιγε όταν ο οδηγός άναβε τους προβολείς, τα πίσω φώτα ομίχλης και πατούσε το μπουτόν ξεκλειδώματος. Η άλλη κρύπτη, άνοιγε με τον ίδιο τρόπο αλλά πατώντας το φρένο άνοιγε το πορτάκι στο πλάι του καθίσματος του οδηγού.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των διατάξεων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τα όπλα, όπου περιλαμβάνεται και 31χρονος συνεργός τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα τους απαγγέλθηκαν ποινικές διώξεις και σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στον Ανακριτή που διενεργεί την κύρια ανάκριση.

ΠΗΓΗ THETOC

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ