Κρήτη – κορωνοϊός: Αισιοδοξία για την κάθετη μείωση των ενεργών κρουσμάτων

Petite Perle 300×250

Πολύ καλή επιδημιολογική "πορεία" διαγράφει η Κρήτη τις τελευταίες εβδομάδες

Πολύ καλή επιδημιολογική "πορεία" διαγράφει η Κρήτη, τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε καταγράφονται μείωση των κρουσμάτων αλλά και των νοσηλειών ασθενών με κορωνοϊό. Μάλιστα χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε μόλις 4 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα στο νησί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2 στο νησί μας φαίνεται ότι παρουσιάζουν φθίνουσα πορεία, ως αποτέλεσμα της απόδοσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί και της γενικευμένης απαγόρευσης της κυκλοφορίας. 

Ακόμα μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ενεργά κρούσματα, καθώς ενώ στις 24 Νοεμβρίου ήταν 604,  έχουν πέσει σχεδόν στο 1/3!

Οπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίοι ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλης Λουμπούνης "τον Δεκέμβριο, και συγκεκριμένα από τις 3 έως τις 16 του μήνα, τα ενεργά κρούσματα στην Κρήτη ήταν 253, εκ των οποίων 137 στο νομό Ηρακλείου, 81 στο νομό Χανίων, 21 στο Νομό Ρεθύμνου και μόλις 14 στο νομό Λασιθίου".

"Η εικόνα της Κρήτης είναι πολύ καλή" είπε ο κ. Λουμπούνης, παρά την μεγάλη επισκεψιμότητα τόσο σε επισκέπτες από το εξωτερικό όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, πριν το lockdown.

Tέλος αναφορικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ο κ. Λουμπούνης ειπε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να το φοβάται καθώς "πρόκειται για το πιο ασφαλές και καθαρό εμβόλιο που παρήχθη ποτέ"

Πηγή: ekriti.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ