Μανώλη Συντυχάκης:«Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)»

Petite Perle 300×250

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών λύνει το πρόβλημα του ποιοι θα προσλαμβάνονται στο Δημόσιο και όχι πόσοι, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)» στην αρμόδια Επιτροπή.

Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο βαθιά ταξικό, σημειώνοντας ότι αποτελεί μέρος της επιχείρησης εκσυγχρονισμού του δημόσιου τομέα και συνολικά της προσαρμογής του αστικού κράτους στις νέες συνθήκες.

Τόνισε ότι το νομοσχέδιο διατηρεί το σύνολο των αντεργατικών ρυθμίσεων που νομοθέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, διατηρεί την απαγόρευση προσλήψεων, ενώ οι όποιες προσλήψεις θα γίνονται κατ' εξαίρεση.

Επισήμανε, παράλληλα, ότι πλέον η στελέχωση των υπηρεσιών θα γίνεται με κριτήριο τις ανάγκες του κεφαλαίου και με τα υπόλοιπα των επιδοτήσεων προς αυτό και ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Μανώλης Συντυχάκης

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ