Μεγάλη τιμή για τη Σκύδρα και τον Τάσο Τσίου που θα αποτελεί μέρος των εκθεμάτων του νέου μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων

Petite Perle 300×250

Έως το τέλος της χρονιάς, αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, που βρίσκεται στη λεωφόρο Κηφισίας 37A στο Μαρούσι (δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο) και συγκεκριμένα στο δυτικό τμήμα του κτηρίου του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC).

Θα έχει επιφάνεια 3.200 τ.μ. και θα αναβιώνει την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο, ξεκινώντας από την κοιτίδα των Αγώνων στην αρχαία Ελλάδα έως τις σύγχρονες διοργανώσεις, παρουσιάζοντας σπάνια εκθέματα και πλούσιο διαδραστικό οπτικοακουστικό υλικό. 

Μέρος λοιπόν αυτού του μουσείου θα αποτελεί και ο παραολυμπιονίκης από τη Σκύδρα, ο γνωστός σε όλους, Τάσος Τσίου. Ο κορυφαίος Σκυδραίος παραολυμπιονίκης που τίμησε τη χώρα του με τις σπουδαίες διακρίσεις του και με τη συνολική του εμφάνιση και πορεία στον αθλητισμό, κάνοντας συγχρόνως γνωστό στα πέρατα του κόσμου τον τόπο καταγωγής του, την μικρή πόλη της Σκύδρας ήρθε η ώρα, μπορούμε ν α πούμε, να τιμηθεί εξίσου.

Ο Τάσος Τσίου θα είναι κομμάτι του Μουσείου τόσο με την έκθεση της πορείας του και των επιτυχιών του αλλά και με δύο «κειμήλια» τα οποία ο ίδιος δώρισε από την προσωπική του συλλογή.

Ο παραολυμπιονίκης που έκατσε στο βάθρο του τελικού της σφαιροβολίας F 57-58 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου δώρισε ένα χάλκινο μετάλλιο τιμής των Ολυμπιακών  Αγώνων της Κινεζικής Κυβέρνησης καθώς και τη σφαίρα που χρησιμοποίησε στους αγώνες. Δύο προσωπικά αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας για τον σπουδαίο αθλητή που δωρίζει με μεγάλη χαρά αλλά και συγκίνηση.

Το νέο μουσείο θα έχει εκθέματα, εκτός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και από άλλες πόλεις που φιλοξένησαν Αγώνες. Εντός των εγκαταστάσεων του μουσείου θα λειτουργεί χώρος πώλησης και εστίασης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του.

Το μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC), κατασκευάστηκε με σκοπό την αναμετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, η χρήση του κυρίως χώρου του IBC, μετατράπηκε σε εμπορικό κέντρο (Golden Hall).


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ