Ρέθυμνο: Μαζεύτηκαν για να παίξουν χαρτιά και βρέθηκαν στα κρατητήρια

Petite Perle 300×250

Περισσότερα από 120 τα «300άρια» χθες στο νησί

Ξεπέρασαν τα 40 τα πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας κατά τους ελέγχους που έκανε χθες η ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 14 παραβάσεις στα Χανιά, 4 στο Ρέθυμνο, 11 στο Ηράκλειο, 8 στο Λασίθι και 7 στο ΒΟΑΚ.

Τα πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση ήταν 80 και κατανέμονται ως εξής: 11 στα Χανιά, 17 στο Ρέθυμνο, 42 στο Ηράκλειο, 9 στο Λασίθι, 1 στο ΒΟΑΚ.

12 συλλήψεις μετά από έφοδο αστυνομικών σε σπίτι – Μάζωξη για …χαρτιά

Σε έφοδο της ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι στο Ρέθυμνο συνελήφθησαν 12 άτομα και τους επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα, τόσο για παράβαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, όσο και γιατί κάποιοι από αυτούς έπαιζαν χαρτιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

"Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Ρεθύμνης, του Αστυνομικού Τμήματος Μυλοποτάμου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης, πέντε 5 άτομα (τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαποί) για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Επιπλέον συνελήφθησαν ακόμη επτά άτομα (πέντε άνδρες και δύο γυναίκες) για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων, που διενεργούνται για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, χθες το βράδυ, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε οικία ιδιοκτησίας ενός Έλληνα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης της οικίας, είχε επιτρέψει σε τέσσερα άτομα την συμμετοχή στη διενέργεια και τη διεξαγωγή απαγορευμένου τυχερού παιγνίου με παιγνιόχαρτα στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους ημεδαπούς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 565 ευρώ, 66 πλήρεις τράπουλες και ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα ο ιδιοκτήτης της οικίας.

Επιπλέον, συνελήφθησαν ακόμη επτά Έλληνες οι οποίοι παρευρίσκονταν στην οικία, για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, ενώ σε βάρος του ιδιοκτήτη βεβαιώθηκαν παραβάσεις για τη νομοθεσία περί παιγνίων, περί όπλων και προστασίας δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Πηγή: creta24.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ