«Εξοικονομώ – Αυτονομώ» | Έκλεισε σε μόλις 13 λεπτά η πλατφόρμα για την Κρήτη

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Στις 10 το πρωί άνοιξε η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» για αιτήσεις από την Περιφέρεια Κρήτης, που όμως έκλεισε λίγα λεπτά μετά, αφού καλύφθηκε το προϋπολογισθέν ποσό χρηματοδότησης.

Τα 30 εκ. ευρώ, ποσό ελάχιστο για την Περιφέρεια Κρήτης, εξαντλήθηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ και το μήνυμα “Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα πόρων στην Περιφέρειά σας. Η αίτησή σας δεν μπορεί να υποβληθεί οριστικά” εμφανίστηκε μόλις 13 λεπτά μετά, όπως αναφέρει το parakritika.gr, στις οθόνες των ενδιαφερόμενων, σημειώνοντας πανελλαδικό ρεκόρ…

Από τις τρεις περιφέρειες για τις οποίες άνοιξε σήμερα το σύστημα (Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου) στις 10:50 στη σχετική πλατφόρμα υπήρχε ακόμα η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων μόνο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε ότι το επόμενο πρόγραμμα θα προκηρυχθεί εντός του α’ εξαμήνου του 2021, με προϋπολογισμό τουλάχιστον 1 δις. ευρώ.

Όπως δήλωσε: «Για το νέο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» εκδηλώνεται ενδιαφέρον που δεν έχει προηγούμενο. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται ότι καλύπτεται περίπου το 50% αυτών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι ένα αντίστοιχο πρόγραμμα θα προκηρύσσεται κάθε χρόνο όλα τα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, σήμερα ανακοινώνουμε ότι το επόμενο πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό τουλάχιστον 1 δις. ευρώ και θα προκηρυχθεί οπωσδήποτε εντός του α’ εξαμήνου του 2021».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...