Τραγικοί αριθμοί: Τα θύματα του κορωνοϊού στην Κρήτη

Petite Perle 300×250

21 στο σύνολο: Τρεις στο πρώτο κύμα του ιού – 18 στο δεύτερο

Διψήφιος είναι ο αριθμός των θυμάτων από επιπλοκές του κορωνοϊού στην Κρήτη από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το cretapost, από τις 11 Μαρτίου του 2020 που εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στην Κρήτη μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου, 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό.

Οι νεκροί σε… αριθμούς

Στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού η Κρήτη κατέγραψε τρεις θανάτους από επιπλοκές του ιού με την αρχή να γίνεται στις 25 Μαρτίου οπότε «έσβησε» ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής στο ΠΑΓΝΗ.

Τα περισσότερα θύματα του κορωνοϊού και στην Κρήτη καταγράφηκαν στο δεύτερο κύμα του ιού καθώς άφησαν την τελευταία τους πνοή 18 συνολικά άνθρωποι.

Από τους 21 νεκρούς οι 15 ήταν άνδρες και οι 6 γυναίκες ενώ δύο άτομα δεν είχαν κανένα υποκείμενο νόσημα ούτε ήταν μεγάλης ηλικίας. Ο λόγος για τον 42χρονο Γερμανό καθηγητή αλλά και την 59χρονη που πέθανε στο Βενιζέλειο στις 28 Νοεμβρίου.

Οι περισσότεροι νεκροί καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου που μετρά 14 θανάτους (10 στο Βενιζέλειο και 4 στο ΠΑΓΝΗ) ενώ ακολουθούν το νοσοκομείο Χανίων με 3 νεκρούς και από 2 θύματα καταγράφηκαν σε νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και Ρεθύμνου.

«Μαύρος» μήνας για την Κρήτη αποτελεί ο Νοέμβριος που το νησί θρήνησε 10 συνολικά νεκρούς. Μάλιστα στις 20 Νοεμβρίου χάθηκαν δύο άνθρωποι στο ΠΑΓΝΗ, μία 72χρονη και ένας 90χρονος με διαφορά λίγων ωρών. Δύο θάνατοι όμως καταγράφηκαν τόσο στις 27 Νοεμβρίου όσο και στις 6 Δεκεμβρίου.

Ως προς τις ηλικιακές ομάδες, το νεότερο θύμα ήταν ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής και ακολουθεί μία 59χρονη και ένας 60χρονος. Οι περισσότεροι νεκροί ήταν από 80 έως 89 χρόνων (9 στο σύνολο), 5 νεκροί ήταν ηλικίας από 70 έως 80τέσσερις ήταν άνω των 90 χρόνων.

Οι νεκροί σε… γεγονότα

25 Μαρτίου: Στις 25 Μαρτίου καταγράφεται ο πρώτος θάνατος από επιπλοκές του κορωνοϊού στην Κρήτη. Πρόκειται για τον 42χρονο Γερμανό καθηγητή, Andreas Hilboll, ο οποίος είχε έρθει στο Ηράκλειο για μία σειρά σεμιναρίων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Αρχικά, εμφάνισε ήπια συμπτώματα και βρισκόταν σε κατ' οίκον καραντίνα. Λίγες μέρες αργότερα επιδεινώθηκε η κατάστασή του και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ. Δυστυχώς, έχασε τη μάχη με τον ιό ενώ δεν είχε κανένα απολύτως υποκείμενο νόσημα. Μία μέρα μετά, γίνεται η κηδεία του στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο.

22 Ιουλίου: Το βράδυ της 22ης Ιουλίου αφήνει την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ του Βενιζελείου η 78χρονη Ελληνοαμερικανίδα. Η ίδια είχε μεταφερθεί με αεροδιακομιδή – σε ειδική κάψουλα – πριν ένα περίπου 24ωρο και η κατάστασή της ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη. Η 78χρονη είχε υποκείμενα νοσήματα.

31 Αυγούστου: Στις 31 Αυγούστου ένας 93χρονος άνδρας αφήνει την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων από επιπλοκές του κορωνοϊού. Ο ίδιος ήταν διασωληνωμένος και έδινε μία άνιση μάχη για έντεκα συνολικά ημέρες.

20 Σεπτεμβρίου: Μία 84χρονη είναι το νέο θύμα του κορωνοϊού στην Κρήτη. Η άτυχη γυναίκα είχε μεταφερθεί πριν λίγες ημέρες στο Βενιζέλειο νοσοκομείο από έναν οίκο ευγηρίας όπου ζούσε. Δυστυχώς, το μεσημέρι της 20ης Σεπτεμβρίου «έσβησε» από επιπλοκές του ιού. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού που καταγράφεται σε επίπεδο νησιού.

18 Νοεμβρίου: Το πρωί της 18ης Νοεμβρίου ένας 83χρονος αφήνει την τελευταία του πνοή στο Βενιζέλειο έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό. Ο ίδιος είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και μέσα σε λίγες ώρες από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο πέθανε.

20 Νοεμβρίου: Δύο θάνατοι από κορωνοϊό μέσα σε λίγες ώρες. Η αρχή έγινε στο ΠΑΓΝΗ όπου ένας 90χρονος με υποκείμενα νοσήματα χάνει την ζωή του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 72χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Βενιζελείου χάνει τη μάχη με τον κορωνοϊό.

22 Νοεμβρίου: Το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στο Λασίθι είναι γεγονός. Στις 22 Νοεμβρίου ένας 85χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου αφήνει την τελευταία του πνοή από επιπλοκές του ιού.

23 ΝοεμβρίουΤο βράδυ της 23ης Νοεμβρίου μία 94χρονη πεθαίνει από επιπλοκές του κορωνοϊού. Η ίδια νοσηλευόταν στην κλινική covid του Βενιζελείου νοσοκομείου ενώ είχε και υποκείμενα νοσήματα.

24 Νοεμβρίου: Τα μεσάνυχτα της 24ης Νοεμβρίου ένας 86χρονος άνδρας αφήνει την τελευταία του πνοή στην κλινική covid του Βενιζελείου νοσοκομείου. Ο ίδιος είχε προσβληθεί από κορωνοϊό και είχε υποκείμενα νοσήματα.

27 Νοεμβρίου: Δύο θάνατοι από κορωνοϊό καταγράφηκαν στις 27 Νοεμβρίου. Η αρχή έγινε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, τα ξημερώματα, με θύμα έναν 75χρονο άνδρα. Ο άτυχος άνδρας έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Λίγες ώρες αργότερα, μία 88χρονη αφήνει την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Χανίων από επιπλοκές του κορωνοϊού.

28 Νοεμβρίου: Στις 28 Νοεμβρίου πεθαίνει από επιπλοκές του κορωνοϊού μία 59χρονη γυναίκα. Η ίδια νοσηλευόταν από τις 19 Νοεμβρίου στο Βενιζέλειο ενώ είχε εισαχθεί και στη ΜΕΘ. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

29 Νοεμβρίου: Το μεσημέρι της 29ης Νοεμβρίου αφήνει την τελευταίας της πνοή μία 92χρονη που νοσηλευόταν στην κλινική covid του ΠΑΓΝΗ.

6 Δεκεμβρίου: Δύο θάνατοι από κορωνοϊό καταγράφηκαν στις 6 Δεκεμβρίου στην Κρήτη. Η αρχή έγινε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου πέθανε ένας 70χρονος από επιπλοκές του ιού ενώ παράλληλα αντιμετώπιζε και σοβαρά προβλήματα υγείας. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 66χρονος κατέληξε στην κλινική covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

7 Δεκεμβρίου: Το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου ένας 66χρονος με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα αφήνει την τελευταία του πνοή στην ΜΕΘ του Βενιζελείου από επιπλοκές του κορωνοϊού.

8 Δεκεμβρίου: Νέο θύμα του κορωνοϊού στην Κρήτη ένας 86χρονος. Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στην κλινική covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

12 Δεκεμβρίου: Ένας 75χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου αφήνει την τελευταία του πνοή από επιπλοκές του κορωνοϊού. Ο ίδιος νοσηλευόταν για αρκετές ημέρες στην κλινική covid-19.

14 Δεκεμβρίου: Το μεσημέρι της 14ης Δεκεμβρίου ένας 82χρονος πεθαίνει από κορωνοϊό. Ο ίδιος ήταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

17 Δεκεμβρίου: Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 17ης Δεκεμβρίου, ένας 86χρονος με κορωνοϊό αφήνει την τελευταία του πνοή στην κλινική covid του Βενιζελείου νοσοκομείου. Ο ίδιος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Πηγή: cretapost.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ