Οι νέες πιστώσεις και όσες αναμένονται ως τα Χριστούγεννα για αγρότες-κτηνοτρόφους

Τελευταία Ενημέρωση:

Από τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου πιστώθηκε η συμπληρωματική ενίσχυση ύψους 70 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος της διαφοράς που δημιουργήθηκε ανάμεσα στις πληρωμές της περασμένης Παρασκευής και στην τελική εκκαθάριση που ανέμεναν οι 650.000 αγρότες δικαιούχοι των άμεσων ενισχύσεων.

Βέβαια και η διαδικασία πίστωσης της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου άφησε και πάλι κάποιες «ουρές» σε σχέση με τα τελικά ποσά, όπως για το πρασίνισμα και τους νέους αγρότες.

Ο προγραμματισμός για τον οποίο έχει ενημερωθεί η Τράπεζα Πειραιώς προβλέπει μέσα στην  εβδομάδα την πίστωση των εξισωτικών αποζημιώσεων ή και κάποιων ακόμα μικρότερων ποσών, όπως είναι αυτό που αφορά στους νεαρούς αγρότες.

Το απόγευμα της Δευτέρας από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, διαβεβαίωσε ότι κατεβλήθη το υπόλοιπο ποσό της βασικής ενίσχυσης, παρουσιάζοντας το χρονοδιάγραμμα των υπόλοιπων πληρωμών της εβδομάδας. Συγκεκριμένα, σειρά για πληρωμή παίρνουν:

Οι δικαιούχοι του μέτρου της εξισωτικής αποζημίωσης συνολικού ύψους 248 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία πρόκειται να καταβληθούν στις 24 Δεκεμβρίου.

Οι δικαιούχοι ελαιοπαραγωγοί του μέτρου 21, δηλαδή της έκτακτης κορωνοενίσχυσης, συνολικού ύψους 126 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία πρόκειται να καταβληθούν επίσης στις 24 Δεκεμβρίου.

Οι παραγωγοί λαϊκών αγορών της δεύτερης πληρωμής με το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία θα καταβληθούν σήμερα Τρίτη.

Οι δικαιούχοι παραγωγοί του πακέτου ενίσχυσης λόγω Covid-19 στο οποίο περιλαμβάνονται οι ελιές Καλαμών, το πρώιμο καρπούζι, η ανοιξιάτικη πατάτα και τα θερμοκηπιακά κηπευτικά Κρήτης συνολικού ύψους 37 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία πρόκειται να καταβληθούν την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...