Τα Χριστούγεννα κρίνουν το μετά-Νέες ανακοινώσεις για ελέγχους-μετακινήσεις

Petite Perle 300×250

Μεγάλο τεστ για την κυβέρνηση αποτελούν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς υπάρχει ανησυχία για το κατά πόσο θα τηρηθούν τα μέτρα για τα εννέα άτομα σε κάθε σπίτι, αλλά και το κατά πόσο θα τηρηθεί το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Πάντως όπως ξεκαθαρίζει το κυβερνητικό επιτελείο, εάν η κατάσταση βρεθεί εκτός ελέγχου τις ημέρες των Χριστουγέννων, τότε θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για την Πρωτοχρονιά. Δεδομένο πάντως είναι ότι από την ερχόμενη Κυριακή ξεκινά και ο εμβολιασμός στη χώρα μας και όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός θα αποτελέσει την αρχή για το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού.

Σήμερα πρόκειται να ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσει το σύστημα την περίοδο των εορτών, όπως ανέφερε και χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Αναμένεται, μάλιστα, να γίνει γνωστό και το πλαίσιο των ελέγχων που θα διεξάγονται για την τήρηση των μέτρων και το οποίο προβλέπεται ιδιαιτέρως αυστηρό.

«Δεν πρέπει να γίνει καταστρατήγηση για να μην έχουμε έξαρση του κοροναϊού. Μιλάμε για συστηματικούς ελέγχους για τις μετακινήσεις μετά τις 10 το βράδυ και ιδίως για τις μετακινήσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς» είπε και πρόσθεσε δε πως «αν κατά την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα παρατηρηθούν φαινόμενα μη τήρησης των μέτρων υπάρχει ενδεχόμενο να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα για τις αντίστοιχες μέρες της Πρωτοχρονιάς» είπε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σαρωτικούς ελέγχους προανήγγειλε χθες και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι «παρακολουθούμε κι άλλες περιοχές με πολύ μεγάλη προσοχή», όπως η Μαγνησία, λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, παράλληλα με την πλήρη κινητοποίηση της ΕΛΑΣ.

«Τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν μέτρα, που θα περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και τη δυνατότητα να κάνουμε καταχρήσεις» γνωστοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και προειδοποίησε ότι «θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι προκειμένου να τηρούνται οι αποφάσεις οι οποίες τελικώς θα ληφθούν».

Εντολή να ελέγχεται οποιοσδήποτε κινείται μετά τις 22:15

Σε κάθε περίπτωση δεν αποτελεί μυστικό ότι ο μεγάλος φόβος τόσο του κυβερνητικού, όσο και του επιστημονικού επιτελείου της χώρας μας αφορά τα δυο ρεβεγιόν, όπου αναμένεται χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων.

Αυτός είναι και ο λόγος που αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, αναφορικά με τους ελέγχους κατά τη διάρκεια της 24ης και της 25ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το MEGA, στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση, οι αστυνομικοί που θα βρίσκονται στους δρόμους να ελέγχουν όποιον άνθρωπο βρίσκεται εκτός σπιτιού, είτε με αυτοκίνητο, είτε με άλλο μεταφορικό μέσο, από τις 22:15 και μετά.

Άλλωστε, είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δοθεί καμία παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας, μετά τις 22:00, που ισχύει αυτές τις μέρες.

Ρεβεγιόν με άτομα που έχουμε συναντήσει τον τελευταίο μήνα

Πάντως, αυτό που θέλουν να εκπέμψουν ως μήνυμα από την κυβέρνηση και αναμένεται να το πουν και οι επιστήμονες της επιτροπής λοιμωξιολόγων, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης την Τρίτη, είναι πως το ασφαλέστερο θα ήταν να κάνουμε ρεβεγιόν με τους ανθρώπους που έχουμε συναντήσει τον τελευταίο μήνα.

Το σημαντικό είναι να αποφύγουμε μετακινήσεις και συναντήσεις με ανθρώπους που έχουμε καιρό να δούμε.

Την ίδια στιγμή, από το πως θα κυλήσουν η 24η και η 25η Δεκεμβρίου αναμένονται να κριθούν τα μέτρα της Πρωτοχρονιάς.

Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμα πιο σκληροί περιορισμοί

ΠΗΓΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ