Xάρης Μαμουλάκης: Σε απόγνωση επαγγελματίες και εργαζόμενοι μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Petite Perle 300×250

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι τηλεδιασκέψεις εργασίας με εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων απ' όλη την Ελλάδα, στις οποίες συμμετέχει ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου
Χάρης Μαμουλάκης.

Μετά την ηλεκτρονική συνάντηση με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών και τους επαγγελματικούς φορείς της Κορίνθου, ακολούθησε τηλεδιάσκεψη με φορείς της Λάρισας, όπου εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου και του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης, περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί.


Από την πλευρά τους, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης, οι αν. Τομεάρχες Χάρης Μαμουλάκης και Γιάννης Σαρακιώτης, καθώς και οι βουλευτές Λάρισας Άννα Βαγενά και Βασίλης Κόκκαλης, ανέπτυξαν τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, την στήριξη της εργασίας, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στις νέες, πολύ δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, στο ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης της εστίασης, καθώς και στην πρόταση επιδότησης της επαγγελματικής στέγης από το κράτος (κι όχι στη λογική αντιπαράθεσης ιδιοκτητών – ενοικιαστών), στα ανεπαρκή μέτρα ενίσχυσης του προϋπολογισμού του '21, καθώς και στον νέο πτωχευτικό νόμο, που δημιουργεί τεράστιους κινδύνους ρευστοποίησης περιουσιών
νομικών και φυσικών προσώπων.


«Μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ αγνοούσε τις προειδοποιήσεις και τις προτάσεις μας που είχαν ως στόχο να αποφευχθεί αυτή η οικονομική πραγματικότητα για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Τώρα που και η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνει με τα στοιχεία που ανακοίνωσε, ότι η χώρα μας βρίσκεται στη χειρότερη θέση στην ΕΕ αναφορικά με την ύφεση του 3ου τριμήνου, όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτή η στάση της κυβέρνησης, στοιχίζει πολύ ακριβά στην ελληνική οικονομία, στοιχίζει πολύ ακριβά στην κοινωνία. Από την πλευρά μας, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίζουμε τις πιέσεις έτσι ώστε να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας και μπορούν να
δώσουν λύσεις στα αδιέξοδα που η κυβέρνηση της ΝΔ δημιούργησε. Υπάρχει κι άλλος δρόμος. Υπάρχουν περιθώρια, υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι, υπάρχει η δυνατότητα να αναστραφούν οι συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής της ΝΔ. Είναι οι ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.»

Ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των παραγωγικών φορέων ανά την Ελλάδα, παραμένει ανοιχτός και αμφίδρομος, με τις ηλεκτρονικές συναντήσεις να συνεχίζονται και κατά το επόμενο διάστημα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ