Μαμουλάκης: Συνεχίζονται οι μεθοδεύσεις και καθυστερήσεις στον ΒΟΑΚ

Petite Perle 300×250

Με αφορμή δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν μια ακόμα απόπειρα κωλυσιεργίας της Κυβέρνησης της ΝΔ για τον ΒΟΑΚ, αυτή τη φορά με την ακύρωση του διαγωνισμού για τον νομικό σύμβουλο του Υπουργείου Υποδομών, διαδικασία για την οποία η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών απεφάνθη ότι κακώς ακυρώθηκε, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης ΝΔ για τον ΒΟΑΚ συνεχίζονται. Μετά την κωλυσιεργία του Υπουργείου Υποδομών με τους διεθνείς διαγωνισμούς και τις τρεις διαφορετικές μεθόδους δημοπράτησης του έργου που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ – και η ΝΔ με καθυστέρηση ενάμιση έτους αποφάσισε να συνεχίσει – έρχεται μια ακόμα αποκάλυψη που αναδεικνύει τα περίεργα παιχνίδια που εξελίσσονται γύρω από τον ΒΟΑΚ. Πρόκειται για τον διαγωνισμό για τον νομικό σύμβουλο του Υπουργείου Υποδομών, που προκηρύχθηκε προ διετίας επί ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε μειοδότης, αλλά ο Κ. Καραμανλής έπειτα από πολύμηνη καθυστέρηση χωρίς να υπογράφει τη σύμβαση, ακύρωσε. Η απόφασή του όμως αυτή, σύμφωνα με γνωμοδότηση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, κακώς ελήφθη. Ο διαγωνισμός δεν έπρεπε να ακυρωθεί!

Είναι τυχαίες άραγε όλες αυτές οι καθυστερήσεις; Είναι τυχαίο το γεγονός ότι εδώ και ενάμιση χρόνο η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για αυτό το έργο που αποτελεί ιστορική εκκρεμότητα για την Κρήτη; Είναι τυχαίο το ότι όλες οι δεσμεύσεις τους, προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές, αποδείχτηκαν κενό γράμμα; Ο Κ. Καραμανλής, αλλά και ο Πρωθυπουργός, οφείλουν εξηγήσεις στους πολίτες της Κρήτης!».


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ