Μαραντόνα: Αυτά έδειξε η τοξικολογική του έκθεση

Petite Perle 300×250

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα άφησε την τελευταία του πνοή στα τέλη Νοέμβριου, από καρδιακή προσβολή. Διαβάστε τι αναφέρεται στην τοξικολογική έκθεση, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του θανάτου του.

Ούτε ναρκωτικά, ούτε αλκοόλ στον οργανισμό του Ντιέγκο Μαραντόνα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην τοξικολογική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια θανάτου του θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Σαν Ισίντρο, υπεύθυνο για την έρευνα που επιδιώκει να εξακριβώσει εάν υπήρχε κάποιο είδος κακής πρακτικής και αντιμετώπισης σχετικά με την υγεία του «Ντιεγκίτο», προχώρησε σε σχετικές ανακοινώσεις, αφού έλαβε τις τοξικολογικές μελέτες και την ιστοπαθολογική μελέτη του πτώματος.

Ωστόσο, σχετικό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «Marca», αναφέρει ότι -σύμφωνα με τα σχετικά ευρήματα- υπήρχε παρουσία διαφόρων φαρμάκων για τη θεραπεία της σωματικής και ψυχικής του υγείας.

Συγκεκριμένα, το δείγμα αίματος που αναλύθηκε και καταγράφηκε στη νόμιμη χημική έκθεση, δείχνει ότι στο σώμα του Μαραντόνα υπήρχε η παρουσία ουσιών που εμπεριέχονται σε αντικαταθλιπτικά φαρμακευτικά σκευάσματα.

Παράλληλα, στο δείγμα ούρων του Μαραντόνα, εντοπίστηκαν επίσης ουσίες από φάρμακα αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωτικά και άλλα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία της εξάρτησης από τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ, αλλά και την αντιμετώπιση της ναυτίας. Σε μια άλλη ανάλυση, βρέθηκε επίσης η παρουσία ουσίας, που χρησιμοποιείται για την θεραπεία προβλημάτων στο στομάχι.

Όσον αφορά την ιστοπαθολογική εικόνα, η έκθεση υποδεικνύει ότι ο Μαραντόνα, έπασχε από κίρρωση του ήπατος, οξεία νεφρική νόσο, μυοκαρδιοϊώδωση, υποενδοκαρδιακή ίνωση, οξεία ισχαιμία, καθώς και μη αποφρακτική ασβεστοποιημένη στεφανιαία αθηρομάτωση και χρόνια προβλήματα στους πνεύμονες.

Μια από τις κόρες του Μαραντόνα, η Τζιανίνα, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα στα social media, δήλωσε: «Όλοι οι κ@#$δες περίμεναν την αυτοψία να αποκαλύψει ναρκωτικά, μαριχουάνα και αλκοόλ. Δεν είμαι γιατρός, αλλά τον είδα πολύ πρησμένο. Με ρομποτική φωνή. Δεν ήταν η φυσική του φωνή… »

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ