Ποιες υποχρεώσεις δεν πληρώνονται τον Δεκέμβριο και ποιες εξοφλούνται κανονικά

Petite Perle 300×250

«Χαμένα στη μετάφραση» νοικοκυριά και επιχειρήσεις, χρειάζονται «χαρτί και μολύβι» για να κατανοήσουν ποιες υποχρεώσεις θα πρέπει να εξοφλήσουν έως το τέλος του μήνα και ποιες όχι. Και αυτό γιατί μπορεί να μπήκε «πάγος» στην εξόφληση φόρων, εισφορών και δανείων, αλλά οι αποφάσεις δεν είναι… «οριζόντιες».

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες έχει εξελιχθεί η εξόφληση των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο, ειδικά εκείνων που λήγουν έως τις 31 Δεκεμβρίου:

Για παράδειγμα, εάν κάποιος υπέθετε ότι μία επιχείρηση που πήρε εντολή από το ίδιο το κράτος να «κατεβάσει ρολά» θα είχε αν μη τι άλλο απαλλαχθεί από τις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο, τότε αυτός ο… κάποιος θα υπέθετε λάθος! Η αναστολή πληρωμών δεν αφορά ούτε σε όλες τις υποχρεώσεις, ούτε σε όλους τους πολίτες.

Για παράδειγμα, μία επιχείρηση που έχει ανασταλεί η λειτουργία της με κρατική εντολή, θα πληρώσει κανονικότατα έως τις 31 Δεκεμβρίου μία από τις δόσεις του φόρου εισοδήματος, την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ και πρέπει να αποδώσει τον ΦΠΑ μηνός Νοεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ