Σε ζωντανή μετάδοση ο εμβολιασμός Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου την Κυριακή

Petite Perle 300×250

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου την Παρασκευή η χώρα μας να υποδεχθεί τις πρώτες δόσεις του κατά της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η άφιξη του ελπιδοφόρου φαρμάκου αναμένεται να καλυφθεί τηλεοπτικά με συνεχείς ζωντανές συνδέσεις κυρίως από την δημόσια τηλεόραση, αλλά και από τα ιδιωτικά κανάλια.

Σε live μετάδοση αναμένεται να γίνει η μετάδοση του εμβολιασμούς του πρωθυπουργού και της προέδρου της Δημοκρατίας την Κυριακή στον Ευαγγελισμό. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εμβολιαστούν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί εκτός του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν έχουν ανακοινώσει ακριβή ημερομηνία, η Φώφη Γεννηματά θα εμβολιαστεί στις 4 ή στις 5 Ιανουαρίου, ενώ Γιάνης Βαρουφάκης πιθανότατα την Κυριακή. Πρόκειται για μία κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό την οποία ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απηύθυνε πρόταση στους πολιτικούς αρχηγούς να την ακολουθήσουν προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα προς την κοινωνία πως το εμβόλιο είναι ασφαλές.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τους αρχηγούς των κομμάτων που αποδέχθηκαν την πρόσκληση της και τόνισε πως "παρά τις διαφορετικές πολιτικές απόψεις για τα θέματα διαχείρισης της πανδημίας, η ενότητα και η ομοψυχία είναι η πιο μεγάλη δύναμη των Ελλήνων"

Το 75% των υγειονομικών θα εμβολιαστεί

Στην κυβέρνηση επικρατεί ικανοποίηση για τα ποσοστά συμμετοχής του υγειονομικού προσωπικού στον εμβολιασμό καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μετά τις αιτήσεις που έγιναν θα λάβουν το φάρμακο κατά του Κορονοϊού περίπου το 75%.

Ο πρωθυπουργός σε τηλεδιάσκεψη που είχε με στελέχη τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, εξέφρασε την εκτίμηση πως αρχικά το ποσοστό των πολιτών που θα εμβολιαστούν θα φτάσει στο 50% αλλά όσο θα περνούν οι ημέρες και με την εκστρατεία ενημέρωσης που θα υπάρξει το ποσοστό αυτό συνεχώς θα αυξάνεται. Άλλωστε όπως είναι ήδη γνωστό στόχος είναι να ξεπεραστεί το 60% έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό τείχος απέναντι στη διασπορά της πανδημίας.

Πρόκειται για ένα "εθνικό στοίχημα" είπε ο πρωθυπουργός κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβούλιου τονίζοντας πως σε αυτή την μεγάλη και ιστορική προσπάθεια η κυβέρνηση θα χρειαστεί την στήριξη και την βοήθεια όλων. "Υπάρχει ένα σχέδιο, μία εκστρατεία για την ενημέρωση του πληθυσμού, όπως και για την οργάνωση των εμβολιασμών, με εμπλοκή σχεδόν του συνόλου της Δημόσιας Διοίκησης, των Δήμων, αλλά και όπου αυτό είναι απαραίτητο, των Ενόπλων Δυνάμεων".

Στην Β. Ελλάδα σήμερα ο Μητσοτάκης

Την εξ αναβολής επίσκεψη του σε νοσοκομεία και περιοχές της Βορείου Ελλάδος που εξακολουθούν να πλήττονται από τον Κορονοϊό θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός. Λίγα 24ωρα πριν από τα Χριστούγεννα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καλέσει τους πολίτες να μην χαλαρώσουν τις ημέρες των γιορτών και να τηρήσουν πιστά τα μέτρα προστασίας ακόμα και την περίοδο του εμβολιασμού προκειμένου να δοθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ένα τέλος στην πανδημία.

Η περιοδεία του θα ξεκινήσει από το ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης "Η Μέλισσα" και στη συνέχεια θα μεταβεί στα Γιαννιτσά όπου θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας το οποίο θα είναι κέντρο εμβολιασμού. Αμέσως μετά θα μεταβεί στην Έδεσσα και την Βέροια και θα συνομιλήσει με το υγειονομικό προσωπικό.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ