Σούπερ μάρκετ: Το ωράριο λειτουργίας για παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Petite Perle 300×250

Διαβάστε πότε μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας

Με ειδικό εορταστικό ωράριο λειτουργούν καταστήματα click away και σούπερ μάρκετ (όπως αντίστοιχα και τα υπόλοιπα καταστήματα τροφίμων) κατά την εορταστική περίοδο, λόγω των ειδικών συνθηκών στην αγορά και των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα από τις 8  π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ. θα είναι ανοικτά τα σούπερ μάρκετ κατά την εορταστική περίοδο με εξαίρεση την παραμονή Πρωτοχρονιάς, οπότε θα κλείσουν στις 8 μ.μ.   

Για τα καταστήματα που είναι ανοιχτά με τη μέθοδο τoυ click away το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας είναι  7 π.μ. – 9 μ.μ. Ανοιχτά θα είναι τα σούπερ μάρκετ όπως και τα καταστήματα λιανικής μέσω click away την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020 για τα ψώνια πριν την Πρωτοχρονιά, από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020, με το ίδιο ωράριο (11 π.μ. – 8 μ.μ) θα μπορούν να είναι ανοικτά προαιρετικά τα καταστήματα λιανικής σε όλη τη χώρα, εκτός από την ΠΕ Κοζάνης και τους Δήμους της  Δυτικής Αττικής στους οποίους έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown που έχει επιβληθεί στις περιοχές). 

Για τα σούπερ μάρκετ το o ωράριο λειτουργίας είναι ενδεικτικό, καθώς κάθε αλυσίδα μπορεί να επιλέξει τις  ακριβείς ώρες λειτουργίας μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι για να μεταβεί ο πελάτης σε κατάστημα click away θα πρέπει να στείλει SMS στο 13033 με την επιλογή 2.  «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα» ή με το έντυπο – βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης, συν της απόδειξη προαγοράς του προμηθευτή.

O κωδικός μετάβασης στο σούπερ μάρκετ είναι επίσης το 2 με sms στο 13033, αλλά χωρίς τις υπόλοιπες προϋποθέσεις που ισχύουν για το click away. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ