Αγγλία: Χάκερ επιτίθενται σε κλινική πλαστικών επεμβάσεων και απειλούν με δημοσιοποίηση εικόνων

Petite Perle 300×250

«Δέσμια» βρετανών χάκερ έχουν γίνει τα δεδομένα ασθενών αλυσίδας νοσοκομείων, που πραγματοποιεί κοσμητικές επεμβάσεις.

Οι χάκερ διέρρηξαν το σύστημα υπολογιστών των νοσοκομείων του δικτύου «The Hospital Group», υποκλέπτοντας τα στοιχεία επικοινωνίας και τις φωτογραφίες εκατοντάδων δημοσιοτήτων, πριν και μετά τις πλαστικές επεμβάσεις.

Ο όγκος των δεδομένων που φέρεται να υπέκλεψε η ομάδα χάκερ «REvil» ξεπερνά, σύμφωνα με τους ίδιους, τα 900 gigabyte, ενώ οι χάκερ χαρακτήρισαν τις εικόνες των ασθενών ως ένα «όχι ιδιαίτερα ευχάριστο» θέαμα.

Από μεριάς του, το Hospital Group εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιβεβαίωνε την κυβερνοεπίθεση, λέγοντας:

«Ακόμη, κανένα από τα στοιχεία των πελατών μας που οδηγούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους δεν έχει υποκλαπεί, αλλά κατανοούμε ότι κάποια άλλα προσωπικά τους δεδομένα παραβιάστηκαν».

Η εταιρεία ενημέρωσε όλους τους ασθενείς της προσωπικά για την υποκλοπή μέσω e-mail και σκοπεύει να προχωρήσει σε περαιτέρω συνεννοήσεις με όσους ενδέχεται να διατρέχουν τον κίνδυνο έκθεσης ευαίσθητου προσωπικού τους υλικού.

Η ομάδα REvil αποτελεί μια από τις πιο διαβόητες ομάδες χάκερ που ζητούν λύτρα από εταιρείες και ιδιώτες, έχοντας υποκλέψει υλικό από τα ψηφιακά τους συστήματα.

Θύματά της έχουν πέσει στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, η εταιρεία ανταλλαγής διεθνούς συναλλάγματος Travelex και η δικηγορική εταιρεία με εξειδίκευση στο χώρο του θεάματος,  Grubman Shire Meiselas & Sacks.

ΠΗΓΗ: BBC 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ