Ο Νίκος Γιγουρτάκης διαβάζει Φώτη Κόντογλου στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Ο Νίκος Γιγουρτάκης σε ανάγνωση Φώτη Κόντογλουέρχεται στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, HeraklionArtsandCulture, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020.

Τα κείμενα του στοχαστή, φιλόσοφου και ζωγράφου, Φώτη Κόντογλου, με τις ισχυρές ρίζες στην παράδοση, με την ποιητική γραφή, είναι γνωστά μόνον στους ολίγους, στους μύστες ας πούμε της πολύπλευρης τέχνης του. Και όμως! Τα έργα του, είτε κείμενα, είτε ζωγραφιές, αξίζουν πολύ περισσότερα.

Ο ιστορικός και διευθυντής του Χριστιανικού Μουσείου Αγίας Αικατερίνης, Νίκος Γιγουρτάκης, ουσιαστικός γνώστης του αντικειμένου, με την ανάγνωση ενός αποσπάσματος από το έργο του Κόντογλου«Αδάμαστες Ψυχές», θα μας κάνει κοινωνούς, όχι μόνον του συγκεκριμένου έργου, αλλά μέσα απ’ αυτό και της  πολύπλευρηςσημαντικής αυτής προσωπικότητας.

Συντελεστές: Νίκος Γιγουρτάκης(Ιστορικός)

Οργάνωση παραγωγής, βίντεο, μοντάζ: Γιώργης Πακιουφάκης

Την Online πρεμιέραμπορείτε να την παρακολουθήσετε τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στις 21:15,στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/kleB8YIVc3k

Η παραγωγή εντάσσεται στο ψηφιακό Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»  του Δήμου Ηρακλείου και μετά την πρεμιέρα θα παραμείνει διαθέσιμη στη ζώνη θέασης «Τη Γλώσσα μου έδωσαν ελληνική».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...