Ας σταματήσει, επιτέλους, η φλυαρία….

Petite Perle 300×250

Άρθρο Γιάννη Μπιζανάκη 

Αναρωτιέμαι εάν υπάρχει τρόπος να επιβληθεί σιωπητήριο σε υπουργούς, επιδημιολόγους, υφυπουργούς και διάφορους άλλους. Προκαλούν τόση ζημιά! Οι πολίτες είναι ζαλισμένοι και απελπισμένοι. Θέλουν καθαρές κουβέντες και οδηγίες. Τους εξοργίζει όταν ακούν έναν υπουργό να τους λέει: ΄΄ Μπορεί να γίνει αυτό, μπορεί να γίνει και το άλλο΄΄.

Όλοι καταλαβαίνουμε, ότι με τον κορωνοΐό, η κατάσταση είναι ασύλληπτα ρευστή και ευμετάβλητη. Οι πολίτες συγχωρούν τα σφάλματα, όχι όμως την αδικαιολόγητη φλυαρία και τις αναπόφευκτες αντιφάσεις που εμπεριέχει. Ένας υπουργός οφείλει να μιλήσει όταν έχει να ανακοινώσει κάτι επισήμως, όχι όταν κάνει εικασίες.

Το ίδιο και οι επιδημιολόγοι, οι οποίοι έχουν προφανώς μπερδέψει την κανονική δουλειά τους με την συμμετοχή τους σε τηλεπρωΐνάδικα. Έχουμε όμως και τους επαγγελματίες της παροχολογίας. Κάθε λίγες μέρες, κάποιο κυβερνητικό στέλεχος θα κάνει μια διαρροή, για το πως θα σβήσουν όλα τα χρέη, πως οι δόσεις θα γίνουν 660 ή θα χαριστούν όλα τα δάνεια. Υπερβάλλω, αλλά όχι πολύ.

Η απεξάρτηση, άλλωστε, της κοινωνίας από τις επιδοτήσεις και ενισχύσεις στην μετά-Covid εποχή, θα είναι εξαιρετικά δύσκολη από μόνη της. Οι παροχολόγοι την κάνουν σχεδόν αδύνατη, διότι οι πολίτες θεωρούν δεδομένα όσα εξαγγέλλονται και περιμένουν τα…επόμενα. Χρειάζεται ΄΄ μάζεμα΄΄, πράγμα όχι εύκολο όταν καλείσαι κάθε μέρα να διαχειριστείς μια κρίση, χωρίς να ξέρεις τι θα σου ξημερώσει.

Θα βοηθούσε, πάντως, πολύ να μιλούν μόνο οι αρμόδιοι, όταν ξέρουν τι θέλουν και τι πρέπει να πουν και όταν είναι κατά 90% βέβαιοι ότι δεν μιλούν απλώς για να αυξήσουν την έκθεση τους στα ΜΜΕ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ