Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το πρώτο Διαδικτυακό Σεμινάριο της Ομάδας Βόλεϊ του Α.Π.Σ.ΠΗΓΑΣΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Petite Perle 300×250

Tο πρώτο Διαδικτυακό Σεμινάριο διεξήχθη υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το οποίο είχε ως κεντρικό θέμα την ψυχολογία και την ψυχική υγεία των αθλητών/τριών.  

Συντονίστρια του Σεμιναρίου ήταν η Υπεύθυνη του Τμήματος Πετοσφαίρισης και Προπονήτρια, κα. Παρασκάκη Γιούλη, η οποία πήρε την πρωτοβουλία, λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνει σύσσωμος ο αθλητικός κόσμος, να διοργανώσει τρία Διαδικτυακά Σεμινάρια με επίκαιρη θεματολογία και αξιότιμους καλεσμένους. 

Χαιρετισμό απεύθυναν:  

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας πως «είναι πολύ σημαντικό, δεδομένης της χρονικής συγκυρίας, και του επιβεβλημένου lockdown, να συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους δράσεις και συζητήσεις για το μέλλον του αθλητισμού».  

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, κ. Γιώργος Καραμπέτσος, κάνοντας λόγο για το ότι «είναι πολύ σημαντικό σε αυτήν την περίοδο – σε αυτήν τη συγκυρία – να δώσουμε το μήνυμα της μη αποξένωσης και της δράσης, έστω και μέσω αυτών των σύγχρονων μεθόδων που διαθέτουμε».  

Ο Πρόεδρος των Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης, κ. Κώστας Χαριτωνίδης, αναφέροντας πως «είναι η εποχή που η ψυχή μας θέλει ανάταση και εσείς με την ωραία θεματολογία σας θα το κάνετε, μπράβο σας».  

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών και αθλητής της Εθνικής Ανδρών και του Παναθηναϊκού, κ. Παναγιώτης Πελεκούδας, δίνοντας έμφαση στο ότι «η ψυχολογία είναι ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας και ίσως από τα πιο χρήσιμα εργαλεία του αθλητισμού. Ένα υγιές σώμα καλό είναι να συνοδεύεται από ένα υγιές μυαλό».   

Η αθλήτρια της Εθνικής Γυναικών, κα. Όλγα Στράντζαλη, η οποία μίλησε για την προσωπική της εμπειρία, αναφέροντας ότι «το πιο σημαντικό που μου έχει δώσει ο αθλητισμός είναι ότι μπορώ εγώ και ζω  και βιοπορίζομαι – πάνω σε αυτό που αγαπάω. Το βόλεϊ μου έχει δώσει τρομερές εμπειρίες και πιστεύω αυτό που μένει στο τέλος είναι οι ανθρώπινες σχέσεις».  

Κεντρική Ομιλήτρια του Σεμιναρίου ήταν η κα. Φρόσω Πατσού, Ψυχολόγος – Αθλητικός Ψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα Εθνικής Ομάδας Στίβου και πρ. Αθλήτρια Εθνικής & Ολυμπιακής Ομάδας Στίβου. 

Σε αυτήν την πρώτη Θεματική Ενότητα έγινε λόγος για την αθλητική καραντίνα, την ψυχολογία μέσα σε αυτήν και την επανένταξη των αθλητών έπειτα από το τέλος αυτής. Η κα. Πατσού αναφέρθηκε για το πώς η καραντίνα επηρεάζει τους αθλητές, με τους νεότερους να φαίνεται ότι βιώνουν πολύ δυσκολότερα την περίοδο αυτή, σε σχέση με τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Καθοδήγησε και μετέφερε μικρά «μυστικά» στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, για το πώς να έχουν μία ομαλότερη και δυναμική επιστροφή στα γήπεδα.  Στο τέλος, οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις στην κα. Πατσού. 

Τα Σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε όλα τα μέλη της αθλητικής κοινότητας (αθλητές, προπονητές, γονείς, παράγοντες) και ως στόχο έχουν την ενημέρωση, την ανατροφοδότηση χρήσιμων πληροφοριών και δεδομένων και τέλος την  ψυχική ανάταση που χρειαζόμαστε όλοι, κατά την επανέναρξη της αθλητικής μας δραστηριότητας. Χαιρόμαστε που υπήρξε τόσο μεγάλη ανταπόκριση, όχι μόνο από την Κρήτη, αλλά και από την υπόλοιπη χώρα.  

Αντλώντας από όλους εσάς αυτήν την δύναμη, συνεχίζουμε με το 2ο στη Σειρά σεμινάριο με θέμα: «Διαχείριση αγωνιστικού άγχους. Από τη θεωρία στην πρακτική αντιμετώπιση». 

Η Πρόεδρος  Μασουράκη Μαρία, ο Γεν.Γραμματέας Αραμπατζής Σπύρος  και η Υπεύθυνη του Τμήματος Πετοσφαίρισης Παρασκάκη Γιούλη εύχονται Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ