Αγοράκι τριών χρονών διαγνώστηκε με κορωνοϊό στη Σητεία

Petite Perle 300×250

Καλά είναι στην υγεία του τρίχρονο παιδί που διαγνώστηκε με κορωνοϊό, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες και την ενημέρωση που έγινε και στην διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης της Επιτροπής της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας για θέματα covid.

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Σητείας κι ακολούθως παραμονή των Χριστουγέννων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ του τομέα της Σητείας. Βάση των πληροφοριών που υπάρχουν, το παιδί αρχικά είχε θετικό τεστ αντισωμάτων όχι όμως PCR.

Ακολούθως κι αφού υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ, βγήκε θετικό και το PCR. Ενδεχομένως το παιδί να έχει το σύνδρομο «καβασάκι» όπου νοσεί ο ασθενής και μετά από περίπου ένα εικοσαήμερο εκ νέου ξανανοσεί.

Το παιδί νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο έχοντας κοντά τη γιαγιά του. Το παιδί έμενε στο Πισκοκέφαλο Σητείας μαζί με τον παππού και τη γιαγιά του – οι γονείς του είναι στην Αθήνα. Ο παππούς του παιδιού στο πρώτο τεστ που υποβλήθηκε είναι αρνητικός στον ιό ενώ τόσο ο ίδιος όσο και τα λοιπά συγγενικά πρόσωπα του παιδιού με τα οποία ήταν σε επαφή έχουν επίσης υποβληθεί σε τεστ που είναι αρνητικά και βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.


anatolh.com

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ