Άνοιγμα σχολείων: Σήμερα «κληρώνει» για την επαναλειτουργία τους

Petite Perle 300×250

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Tις επόμενες ώρες ενδεχομένως να αποφασιστεί η επιστροφή ή όχι των μαθητών στα θρανία, καθώς συνεδριάζει η ειδική επιτροπή για να αξιολογήσει τα δεδομένα και να καταθέσει την πρότασή της στην κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων.

Η πλειοψηφία των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι είναι και μέλη της Επιτροπής εμφανίζονται θετικοί στο να ανοίξουν τα σχολεία εντός του Ιανουαρίου.

Ζητούμενο παραμένει η ακριβής ημερομηνία της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων και αν θα επανεκκινήσουν μαζί δημοτικά σχολείαγυμνάσια και λύκεια.

«Τα δημοτικά είναι πολύ πιο ασφαλή. Το πότε θα ανοίξουν, θα το κουβεντιάσει η Επιτροπή σήμερα», είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας.

Δεν μπορούμε να κάνουμε ισχυρές προβλέψεις, τόνισε, λέγοντας πως με τα σημερινά δεδομένα, μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία. Όπως είπε, όμως, ο καθηγητής αυτό που τον φοβίζει είναι μια επιδημιολογική έκρηξη.

Εφόσον οι ειδικοί ανάψουν το «πράσινο φως», η κυβέρνηση θα αποφασίσει αν οι σχολικές μονάδες ανοίξουν στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου.

Πάντως υπάρχουν και λοιμωξιολόγοι που υποστηρίζουν ότι η επιστροφή των μαθητών πρέπει να γίνει την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

«Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία. Θα περιμένουμε τους ειδικούς προκειμένου να μας πουν», σημείωσε τη Δευτέρα ο Στέλιος Πέτσας.

«Με τα σημερινά δεδομένα μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου και να υπάρχει μείωση μέτρων. Καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα» δήλωσε η Ματίνα Παγώνη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι εκφράζει προσωπική άποψη.

Θετικός ως προς το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των δημοτικών, μετά τις γιορτές, εμφανίστηκε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος. Ο καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών δήλωσε πως μπορεί να ανοίξουν τα δημοτικά μετά τις γιορτές σε πρώτη φάση και μία εβδομάδα μετά γυμνάσια, λύκεια.

Πηγή: newsbomb.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ