Νίκος Χαρδαλιάς: Παράταση του αυστηρού lockdown σε Δυτική Αττική και Κοζάνη

Petite Perle 300×250

Την παράταση του αυστηρού lockdown σε δύο δήμους της Δυτικής Αττικής, τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα, καθώς και σε ορισμένους δήμους της Κοζάνης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Έπειτα από σύσκεψη που έγινε σήμερα στην Πολιτική Προστασία, αποφασίστηκε η παράταση των ήδη υπάρχοντων μέτρων στον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Aπό την άλλη, αίρονται τα μέτρα στο δήμο Μάνδρας.Κοροναϊός : Στην τελική ευθεία το πρώτο «ζωντανό» ελληνικό φάρμακο

Σκληρό lockdown θα ισχύει και στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας και Βοϊου μέχρι την ίδια ημερομηνία. Τα μέτρα αυτά δεν κρίνονται απαραίτητα για τους δήμους Σερβίων και Βελβεντού, όπου είναι καλύτερη η επιδημιολογική εικόνα.

Στην τοπική κοινότητα Θεσπιών στη Βοιωτία, για την οποία αποφασίστηκε παράταση των περιοριστικών μέτρων χτες, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η κατάσταση βελτιώνεται και πως όλα τα ενεργά κρούσματα και οι επαφές τους έχουν στεγανοποιηθεί. Τα μέτρα στην περιοχή αυτή λήγουν την Πέμπτη το πρωί και δεν αναμένεται να χρειαστεί παράτασή τους.

Σε καραντίνα το χωριό Κέλλη

Επίσης, αποφασίστηκε να ισχύσουν τα ίδια μέτρα με τις Θεσπιές και στο χωριό Κέλλη, του δήμου Αμυνταίου στη Φλώρινα. Η καραντίνα στο χωριό αυτό θα ισχύει από αύριο Τετάρτη και για 10 μέρες.

Συγκεκριμένα παρατείνεται η ισχύς των κάτωθι περιοριστικών μέτρων:

-Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Θεσπιέων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

-Από τις 18:00΄έως τις 05:00΄απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση πολιτών εντός της Τοπικής Κοινότητας.
-Αναστέλλεται η πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών.
-Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, clickaway κ.λπ.).
Πού επιμένουν τα κρούσματα
Ο υφυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την επιμονή των κρουσμάτων στις εξής περιοχές:

Φλώρινα
Κερατσίνι
Δραπετσώνα
Περιστέρι
Ίλιον
Αχαρνές
Ζεφύρι
Κάλυμνος

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ