Παράταση για την αδειοδότηση Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων των ΟΤΑ (ΦΕΚ)

Petite Perle 300×250

Με Απόφαση της Υφυπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, δόθηκε παράταση στην προθεσμία για την αδειοδότηση των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ).

Ειδικότερα με την Απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Β' 5711/24.12.2020, παρατείνεται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022 η προθεσμία για την αδειοδότηση των ΜΦΗ κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα, που δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αδειοδότησής τους κατά τα οριζόμενα στο αρ.14 της Π1γ/81551/25.6.2007 Υ.Α. και συνεχίζουν να λειτουργούν.

Ρητώς αναφέρεται ότι η προθεσμία εφαρμόζεται και στις ΜΦΗ που έχουν συσταθεί και λειτουργούν από ΟΤΑ Α' βαθμού ή Νομικά τους Πρόσωπα.

Σύμφωνα με την Απόφαση, η διακοπή λειτουργίας των εν λόγω δομών, λόγω έλλειψης της προβλεπόμενης εκ του νόμου άδειας λειτουργίας, θα έθετε, εν μέσω της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης, σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ωφελουμένων των ΜΦΗ, ως των κατ' εξοχήν ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, δημιουργώντας παράλληλα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, λόγω έλλειψης επαρκών κρατικών δομών ή ιδρυμάτων για τη μεταφορά και περίθαλψή τους, ιδιαίτερα των απόρων ηλικιωμένων και εκείνων που στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ