Σωκράτης Βαρδάκης: «Η πλήρης απαξίωση της δημόσιας παιδείας. Αναξιοκρατία και χάρες σε ημέτερους»

Petite Perle 300×250

Για απαξίωση του επαγγέλματος του Μηχανικού, του ΤΕΕ και των Ελληνικών Πολυτεχνικών Σχολών, κάνει λόγο ο Σωκράτης Βαρδάκης, βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καθώς με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιείται αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων των Κολεγίων

«Η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας κυριολεκτικά στο και πέντε, απαξιώνει το επάγγελμα του μηχανικού, το ρόλο του ΤΕΕ και τα διπλώματα των Ελληνικών Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών, με την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων των Κολεγίων και των ξένων πανεπιστημίων με αυτά του δημόσιου πανεπιστημίου. Με την ίδια τροπολογία το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και για τους  Οικονομολόγους, τους Λογιστές Φοροτεχνικούς και το Οικονομικό Επιμελητήριο.

 Η ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των εισακτέων και το κλείσιμο τμημάτων και σχολών των δημοσίων Πανεπιστημίων, καθιστά σαφές πώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εννοεί την αξιοκρατία και την αριστεία.

Δεν μας κάνει εντύπωση το γεγονός, καθώς έρχεται σχεδόν αυτονόητα μετά από σειρά πολιτικών αποφάσεων που μόνο στόχο έχουν την υποβάθμιση της δωρεάν παιδείας και την ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. 

Η εκπαίδευση με ταξικό πρόσημο, όπως την εννοεί η Ν.Δ. απέχει έτη φωτός από οποιαδήποτε έννοια αξιοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση εγείρεται και ένα ακόμα θέμα: Αφαιρείται από τα επιμελητήρια το δικαίωμα να κρίνουν τους τίτλους σπουδών και τα αναγκάζει να εγγράφουν αυτόματα στα μητρώα που εγγράφονται ήδη οι μηχανικοί πενταετούς φοίτησης και οι οικονομολόγοι, πλέον και οι απόφοιτοι κολλεγίων και ιδιωτικών ξένων πανεπιστημίων, τριετούς φοίτησης.

Βιώνουμε την πλήρη απαξίωση της δημόσιας παιδείας και μια ισοπεδωτική πολιτική, η οποία τελικά θα αποβεί μοιραία για το δημόσιο συμφέρον» 


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ