Σωκράτης Βαρδάκης: «Yπάρχουν 62.000 συνταξιούχοι σε ομηρία και το Υπουργείο στέλνει ακόμα διευκρινιστικές εγκυκλίους»

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Καμία εξέλιξη δεν φαίνεται να υπάρχει στην εξέταση των αιτημάτων των συνταξιούχων που είχαν παράλληλο χρόνο ασφάλισης και που παραμένουν σε εκκρεμότητα μέχρι σήμερα, όπως διαφαίνεται από την επίσημη απάντηση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη και του Διονύση Καλαματιανού.

Περισσότερες από 62.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης, με συνυπολογισμό παράλληλου χρόνου ασφάλισης που παραμένουν σε εκκρεμότητα μέχρι σήμερα και το Υπουργείο Εργασίας, αντί να σπεύσει να επιλύσει το ζήτημα, επιμένει να κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα, μετά την ψήφιση του νόμου επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που προέβλεπε την προσαύξηση της σύνταξης σε όσους είχαν παράλληλη ασφάλιση.


Σύμφωνα με την επίσημη απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού, ξεκινάει σταδιακά η παραγωγική λειτουργία των μηχανογραφικών εφαρμογών και οι πρώτες καταβολές συντάξεων με παράλληλο χρόνο ασφάλισης ασφάλισης παραπέμπεται στο απώτερο μέλλον, χωρίς να ορίζεται σαφές χρονοδιάγραμμα.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...