Βρετανία: Kόντεψε να πεθάνει από υπερβολική κατανάλωση νερού

Petite Perle 300×250

Ο άνδρας έπινε πέντε λίτρα νερό την ημέρα, νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα ήταν άτρωτος στον κορωνοϊό.

Η λανθασμένη αντίληψη ότι το νερό θα τον προστάτευε από τον κορωνοϊό, παραλίγο να στοιχήσει τη ζωή στον 34χρονο Luke Williamson από τη Μ. Βρετανία.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου προτρέπει τους φορείς του ιού να καταναλώνουν άφθονο νερό, καθώς ο COVID-19 μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση.

Ωστόσο, ο 34χρονος ακολούθησε τη συμβουλή των ειδικών σε ακραίο βαθμό, αφού άρχισε να καταναλώνει την διπλάσια ποσότητα νερού από την προτεινόμενη, νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα ήταν απρόσβλητος από μια πιθανή μόλυνση.

Ως αποτέλεσμα, ο άνδρας έπαθε δηλητηρίαση από το πολύ νερό και λίγο αργότερα βρέθηκε λιπόθυμος στο μπάνιο του, από την σύζυγό του, η οποία κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο.

«Εάν δεν ήταν η γυναίκα μου δεν θα βρισκόμουν εδώ σήμερα. Παρέμεινε ψύχραιμη κάλεσε αμέσως το ασθενοφόρο και κάθισε δίπλα μου στο πάτωμα μέχρι να έρθουν. Μου έσωσε την ζωή», είπε ο Luke στην Daily Mail.

Μόλις ο άνδρας έφτασε στο νοσοκομείο, οι γιατροί έκπληκτοι ανακάλυψαν ότι τα επίπεδα νατρίου στο αίμα του ήταν τόσο χαμηλά, που θα μπορούσαν να του είχαν κοστίσει τη ζωή.

πηγή: www.ieidiseis.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ