Καταστήματα: Τέλος το click away μέχρι 11 Ιανουαρίου – Κλειστό το λιανεμπόριο

Petite Perle 300×250

Tέλος το click away για μία εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Nέα δεδομένα ισχύουν από αύριο Κυριακή 3 Ιανουαρίου για το λιανεμπόριο, καθώς με τη νέα κυβερνητική απόφαση για αυστηροποίηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, κλείνει ό,τι είχε ανοίξει για τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, το λιανεμπόριο δεν έχει τη δυνατότητα ανοίγματος λόγω της έναρξης του αυστηρού 7ημερου lockdown από τις 06:00 της Κυριακής. Ως εκ τούτου δεν θα ισχύει μέχρι τις 11 Ιανουαρίου και το click away.

Εξάλλου, κλειστά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων σήμερα, Σάββατο, 2 Ιανουαρίου. Ωστόσο οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους την Κυριακή 3 Ιανουαρίου  καθώς τόσο τα σούπερ μάρκετ όσο και τα καταστήματα τροφίμων θα είναι ανοιχτά. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων μπορούν να ανοίξουν παρά το lockdown με ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως 21:00 την Κυριακή 3 Ιανουαρίου

Οι πολίτες θα μπορούν να πραγματοποιούν τις αγορές τους στέλνοντας sms με τον αριθμό 2 στο 13033.  Όπως είπε ο κ. Πέτσας «σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείωνκομμωτηρίωνυπηρεσιών περιποίησης νυχιώνΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος. Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας».

Πηγή: ethnos.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ