Τι συμβαίνει με τον εμβολιασμό των υγειονομικών και τις αναβολές

Petite Perle 300×250

Ενώ ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία όλης της χώρας θα ξεκινούσε την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εφικτό. Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. 

Αλαλούμ με τον εμβολιασμό των υγειονομικών επικρατεί σε πολλά νοσοκομεία της χώρας όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι που δίνουν τη μάχη με την πανδημία στην πρώτη γραμμή.

Και ενώ θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι άνθρωποι που θα προστατευτούν με τους εμβολιασμούς να ξεκινούν την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου ενημερώθηκαν πώς κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, χωρίς να υπάρχει εξήγηση και χωρίς να δοθεί νέο χρονοδιάγραμμα. 

Μάλιστα, η είδηση επιβεβαιώθηκε και από την Ματίνα Παγώνη, την Πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, η οποία μιλώντας στον real fm είπε πώς αναβλήθηκαν προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών για τη Δευτέρα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι στα νοσοκομεία Βόλου, Χαλκίδας, Λαμίας, Τρίπολης, Μεσολογγίου, Πύργου, Κυπαρισσίας, Καραμανδάνειο, ΕΙΕΑ, Σερρών, Ξάνθης, Γρεβενών κ.ά, υπήρξε αιφνιδιαστική «άνωθεν ενημέρωση», όπως λένε, ότι ακυρώνονται επ' αόριστον οι εμβολιασμοί COVID του υγειονομικού προσωπικού, που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα. 

Τι απαντά το Υπουργείο

Το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του στις 31/12, ωστόσο, αναφέρεται μόνο στην περίπτωση ενός νοσοκομείου, του νοσοκομείου στον Βόλο, στο οποίο διαψεύδεται ότι υπάρχει αναβολή εμβολιασμών:

«Ουδέποτε αναβλήθηκε ο εμβολιασμός στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου καθότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται εμβολιασμοί σε εννέα (9) Νοσοκομεία της χώρας μεταξύ των οποίων και το ΠΓΝ Λάρισας, όπου οι εμβολιασμοί διεξάγονται ομαλά. Το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπως και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ., θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς για το προσωπικό το επόμενο χρονικό διάστημα, βάσει προγραμματισμού».

Η χώρα μας έχει παραλάβει μέχρι στιγμής περίπου 100.000 δόσεις εμβολίων και έχει πραγματοποιήσει σχεδόν 2.000 εμβολιασμούς κυρίως υγειονομικών, γεγονός το οποίοι δεν δικαιολογεί ελλείψεις.

Ωστόσο, η πανευρωπαϊκή τακτική «εξοικονόμησης δόσεων» έχει προκαλέσει εύλογη ανησυχία στους υγειονομικούς της χώρας, μήπως τελικά δεν λάβουν όλοι τις δόσεις εμβολίου που απαιτεί η κάλυψή τους.

Πηγή: ieidiseis.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ