Κορωνοϊός: Παραδόθηκαν στο ΠαΓΝΗ τα εμβόλια

Petite Perle 300×250

Στις 8 το πρωί της Δευτέρας ξεκινάει ο εμβολιασμός των υγειονομικών

Ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και στο νοσοκομείο Χανίων.

Η μεταφορά τους έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής με την συνοδεία αυτοκινητοπομπής της ΕΛ.ΑΣ.όπως άλλωστε προέβλεπε η επιχείρηση «Ιπποκράτης».

Τα ειδικά ψυγεία μεταφέρθηκαν στα δύο νοσοκομεία της Κρήτη όπου σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας και της 7ης ΔΥΠΕ Κρήτης ξεκινάει αύριο ο εμβολιασμός των υγειονομικών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 9 το βράδυ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στα υπόλοιπα νοσοκομεία του νησιού.
Μάλιστα αναστάτωση επικράτησε στο Ρέθυμνο καθώς οι υγειονομικοί που είχαν κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό τους την Δευτέρα έλαβαν μήνυμα για ακύρωση όμως σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς η αναβολή έχει να κάνει με διαδικαστικά θέματα.

Στόχος της 7ης ΥΠΕ είναι ο εμβολιασμός να έχει ολοκληρωθεί στις 20 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κρήτη έφτασαν το πρωί της Τετάρτης λίγο περισσότερα από 10 χιλιάδες εμβόλια της Pfizer, κατά της covid-19.

Τα εμβόλια έφτασαν στο νησί με το πλοίο των Μινωικών Γραμμών και η μεταφορά τους έγινε με αυστηρά μέτρα ασφαλείας από δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας.

Στις εγκαταστάσεις όπου φυλάσσονται βρίσκονται επί 24ωρου βάσεως άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και κλιμάκιο της πυροσβεστικής.


Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ