Σχολεία: Άνοιγμα με αυστηρά μέτρα για μαθητές, εκπαιδευτικούς – Τεστ, κλιμακωτό ωράριο

Petite Perle 300×250

Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει έξυπνα τεστ για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων πριν από τις 11 του μήνα, ενώ τη Δευτέρα θα εξεταστούν και οι πιθανότητες κλιμακωτής προσέλευσης των μαθητών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά και μεγαλύτερων διαλειμμάτων, ώστε να αερίζονται καλύτερα οι αίθουσες

Με αυστηρότερα μέτρα αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφαλής επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία. Τα μέτρα αυτά θα οριστικοποιηθούν τη Δευτέρα 4 του μήνα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως με τους εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας και θα ανακοινωθούν άμεσα προκειμένου να προετοιμασθούν ανάλογα τα ίδια τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές.

Η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει τη διενέργεια στοχευμένων τεστ σε μεγαλύτερους μαθητές (Γυμνασίων και Λυκείων), ενώ δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί και η κλιμακωτή προσέλευση και αποχώρηση των μικρών μαθητών προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός κυρίως μεταξύ των γονέων που θα πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά τους στις σχολικές μονάδες ή να τα παίρνουν κατά τη λήξη των διδακτικού ωραρίου.

Οσον αφορά στα τεστ, τη διενέργειά τους θα την αναλάβουν ειδικές μονάδες του υπουργείου Υγείας και θα ενημερώσουν σχετικά τους γονείς καθώς η διαδικασία θα έχει εθελοντικό χαρακτήρα. Τα τεστ σε μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς έχουν ζητήσει τόσο οι καθηγητές όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς θεωρούν ότι ένα απαραίτητο μέτρο για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια.

Όσον αφορά στο κλιμακωτό ωράριο είναι εφικτό για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά διότι οι μαθητές μπορούν να πηγαίνουν και αντίστοιχα να φεύγουν από τις σχολικές τάξεις με μικρή διαφορά, έως και 15 λεπτά ώστε να αποφεύγεται η μαζική προσέλευση γονιών και μαθητών.

Κατά τα λοιπά βέβαια θα ισχύσουν τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί πριν από το κλείσιμο των σχολείων, όσον αφορά στις περιπτώσεις, που θα εμφανίζεται κάποιο κρούσμα σε μαθητή ή εκπαιδευτικό και θα κλείνουν κάποιες τάξεις ή και ολόκληρη η σχολική μονάδα εάν αυτό κριθεί από τους αρμόδιους αναγκαίο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ