Eμμανουήλ Φράγκος: «Χρήματα αντί κυρώσεων προς την Τουρκία μέσα στις γιορτές»

Petite Perle 300×250

Ενώ οι Έλληνες γιόρταζαν τα Χριστούγεννα, η Τουρκία του Ερντογάν πανηγύριζε νέα χρηματοδότηση με μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΕΕ. Αντί κυρώσεων προς την Τουρκία, η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέκυψε στους εκβιασμούς του Ερντογάν και επέκτεινε μέχρι το 2022 τη χρηματοδότηση προγραμμάτων για μετανάστες που βρίσκονται εντός της Τουρκίας. Τελικά δεν είναι τυχαία η δήλωση του Τούρκου Προέδρου το Σάββατο, ότι εκείνοι οι οποίοι απειλούν την Άγκυρα με κυρώσεις, στο τέλος θα απογοητευτούν.

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης καταγγέλλει τη συγκεκριμένη ενέργεια της Κομισιόν, η οποία δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με συντονισμένη ευρωπαϊκή αντίδραση, απέναντι στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα. Μόλις 10 ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με μια λιτή ανακοίνωση στις 23 Δεκεμβρίου, αναφέρει ότι επεκτείνει μέχρι το 2022 χρηματοδότηση προς την Τουρκία, σε μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η ανθρωπιστική βοήθεια προς την Τουρκία είναι ουσιαστικά μετρητά ευρωπαϊκά χρήματα με αποδέκτες πάνω από 1,8 εκατομμύρια μετανάστες. Στην ανακοίνωση η Κομισιόν πανηγυρίζει μάλιστα, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας, με τη μορφή μισθού – ζεστού χρήματος σε μετανάστες. 

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκος έχει καταψηφίσει κάθε κονδύλι προς την Τουρκία και θα συνεχίσει να διεκδικεί ευρωπαϊκά χρήματα για την Ελλάδα και τους Έλληνες, που δοκιμάζονται καθημερινά από τα προβλήματα της λαθρομετανάστευσης. Δυστυχώς ακόμη και Έλληνες Ευρωβουλευτές με την ψήφο τους δίνουν χρήματα στην Τουρκία. Η έλλειψη συντονισμού και σοβαρής Ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής αφήνουν την Τουρκία να εργαλειοποιεί μετανάστες υπηκόων τρίτων χωρών. Ο Ερντογάν θα συνεχίσει δηλαδή να απειλεί και με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Επίσης τον Δεκέμβριο ο Εμμανουήλ Φράγκος είχε καλέσει την Επιτροπή να δώσει μια απάντηση για την εκρηκτική κατάσταση της Μόριας. Η ειλικρινής απάντηση της Επιτρόπου Γιόχανσον έκανε λόγο ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τις ελληνικές αρχές, ότι οι νέες εγκαταστάσεις υποδοχής δεν θα είναι κλειστές δομές. Επομένως σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, μέχρι το 2022 θα χρηματοδοτούμε μετανάστες την Τουρκία, θα συνεχίζουν να ναυλώνουν βάρκες με ευρωπαϊκή επιδότηση και θα φιλοξενούνται σε δομές ανοιχτές στην Ελλάδα. Το «ευρωπαϊκό  όνειρο» κάθε μετανάστη έχει και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση!

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής καταγγέλλει τον φαύλο κύκλο της λαθρομετανάστευσης και των κρυφών κονδυλίων προς την Τουρκία. Θα συνεχίσει να προτάσσει το σχέδιο της Ελληνικής Λύσης και του Προέδρου Κυριάκου Βελόπουλου για δομές σε ακατοίκητα νησιά και να διεκδικεί ευρωπαϊκά χρήματα για την Ελληνική οικογένεια, που δοκιμάζεται βάναυσα σε κάθε τομέα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ