Επίσκοπος Κνωσού – Πρόδρομος Ξενάκης: "Δεν θα ήθελα να δω αύριο την Αστυνομία στους ναούς"

Petite Perle 300×250

Ανοιχτοί θα είναι οι ναοί σε όλη την Κρήτη αύριο, ανήμερα των Θεοφανείων, δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης, σε συνέντευξή στο στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης να λειτουργήσουν αύριο οι ναοί, όπως ακριβώς λειτούργησαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, δηλαδή με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων μέσα στους ναούς και μέτρα προστασίας, ο κ. Ξενάκης υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για "ανταρσία" ούτε και "πόλεμο" εναντίον της κυβέρνησης. "Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Η Εκκλησία δεν είπε ελάτε όλοι στους ναούς χωρίς μέτρα και αποστάσεις. Η Εκκλησία είπε ότι οι ναοί θα λειτουργήσουν με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως ακριβώς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Όπως τότε δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα, έτσι  και αύριο."

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο της παρουσίας της ΕΛ.ΑΣ στους ναούς, για την επιβολή προστίμων τόσο στους ιερείς όσο και στους πιστούς, ο Επίσκοπος Κνωσού δήλωσε ότι δεν θα ήθελε να δει αύριο αστυνομία στους ναούς.

"Δεν θα ήθελα να δω αύριο αστυνομοκρατούμενους ναούς. Εκτός και αν παρατηρούνταν φαινόμενα συνωστισμού. Σε μία τέτοια περίπτωση, εγώ ο ίδιος θα καλούσα την αστυνομία για να επιβάλει την τάξη. Ομως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ και δεν θα συμβεί ούτε αύριο".

"Η Εκκλησία δεν προκαλεί. Η Εκκλησία συμμορφώνεται από την πρώτη στιγμή στις εντολές και τις αποφάσεις της κυβέρνησης και των επιστημόνωνΟφείλουμε να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και αυτό κάνουμε εδώ και μήνες. Να μην ξεχνάμε όμως και την ψυχική υγεία των ανθρώπων", δήλωσε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Υπενθυμίσουμε ότι και η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε να λειτουργήσουν οι ναοί αύριο.

Πηγή: ekriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ