Συνεχίζεται η υλοποίηση του EcoRouTs από το Δήμο Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Στο επόμενο στάδιο υλοποίησης εισέρχεται η συγχρηματοδοτούμενη πράξη "ECORouTs"(«Κοινές Δράσεις για τη Δημιουργία Πράσινων – Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές»), που υλοποιεί, ως Κύριος Δικαιούχος,ο Δήμος Ηρακλείου δια του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής.

Η πράξη "ECORouTs", που είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREGVA «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020», συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρουκαι υλοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Πάφου, Χανίων και Αραδίππου.

Συγκεκριμένα, με την υπογραφή δύο νέων συμβάσεων, από τον Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού – Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού Γιώργο Σισαμάκη,προχωράει άμεσα το τμήμα του έργου που σχετίζεται με την πληροφόρηση των πολιτών.

Με την υπογραφή της σύμβασης«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ», ο Δήμος Ηρακλείου πρόκειται να προμηθευτεί ειδικές τηλεματικές συσκευές με ενσωματωμένο σύστημα μετάδοσης δεδομένων (GPS/4G) και οθόνες ενημέρωσης επιβατών, για τα δύο ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, που έχει προμηθευτεί στο πλαίσιο της πράξης"ECORouTs", και ηλεκτρονικές πινακίδες έξυπνων στάσεων τεχνολογίας LED με ενσωματωμένη διεπαφή επικοινωνίας (4G).O εξοπλισμός αυτός, που θα εγκατασταθεί στα λεωφορεία και σε έξι σημεία-στάσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα χρησιμοποιηθεί για την ενημέρωση των επιβατών που θα χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά λεωφορεία της νέας «πράσινης» γραμμής .

Η νέα «πράσινη» γραμμή αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία της τους επόμενους μήνες.  μετά την υπογραφή σύμβασης με το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ για την εκτέλεση αστικού συγκοινωνιακού έργου, υπό την ευθύνη του Τμήματος Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Μελετών.

Με την δεύτερη σύμβαση, με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ4G», ο Δήμος Ηρακλείου θα αποκτήσει δύο νέες ψηφιακές εφαρμογές.Μια διαδικτυακή εφαρμογή και μια εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα για τις πλατφόρμες Android και iOS, πουθα επιτρέπουν στους χρήστες τη λήψη πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο μέσω διαδικτύου και μέσω κινητών τηλεφώνων. Οι εφαρμογές βασίζονται στο σύστημα γεωγραφικών υπηρεσιών (GPS).

Οι πληροφορίες, που θα λαμβάνουν οι επιβάτες των ηλεκτρικών λεωφορείων από το σύστημα τηλεματικής, και οι χρήστες των ψηφιακών εφαρμογών στο διαδίκτυο ή τα κινητά τους τηλέφωνα,θα αφορούν τις αφίξεις και αναχωρήσεις των λεωφορείων, τις κοντινότερες στάσεις και την συνολική διαδρομή που διανύουν τα ηλεκτρικά λεωφορεία, καθώς και στοιχεία σχετικά με τα ιστορικά σημεία που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχήτου τμήματος της «πράσινης» διαδρομής, που θα διέρχεται εντός των «Τειχών» (Καινούρια Πόρτα/Πύλη Ιησού – Πλ. Κορνάρου – Πλ. Αγίου Μηνά – Καλοκαιρινού – Χανιόπορτα/Πύλη Παντοκράτορα – Πανάνειο -Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου – Τάφος Ν. Καζαντζάκη – Κηποθέατρο Χατζηδάκη – Έκθεση Ν. Καζαντζάκη/Πύλη Ιησού).

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Σισαμάκης, δήλωσε: «Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει την προώθηση πολιτικών και εργαλείων που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους. Ενώ, παράλληλα, εκσυγχρονίζει την λειτουργία της πόλης με τρόπο «έξυπνο», αξιοποιώντας της σύγχρονη τεχνολογία, και φιλικό προς το περιβάλλον. Κάθε έργο που υλοποιούμε συνθέτει την φιλοσοφία μας για μια πόλη που πρωτοπορεί στις πολιτικές Βιώσιμης Κινητικότητας και στις πολιτικές για την καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής και τον περιορισμό των επιπτώσεων της στις υποδομές και στην ζωή μας. Τέλος, πάντα έχουμε στο μυαλό μας ότι η πόλη μας είναι ένα δυναμικός τουριστικός προορισμός. Ένας προορισμός που πρέπει συνεχώς, να βελτιώνεται και να αναβαθμίζει την εμπειρία των επισκεπτών του».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ