Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμών

Petite Perle 300×250

Με την αποτύπωση σε υγειονομικό επίπεδο, της εικόνας των Χριστουγέννων, όπου παρατηρείται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε διάφορες περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και η Αττική, ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό η έναρξη εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού στις 20 Ιανουαρίου.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 40 θάνατοι, 928 νέα κρούσματα, ενώ 405 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, επιβάλλονται ή παρατείνονται τα αυξημένα περιοριστικά μέτρα μέχρι την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στις Κοινότητες Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριανών Ροδόπης, μέχρι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Εορδαίας, Βοΐου και Κοζάνης και μέχρι και τις 15 του μηνός στην Κοινότητα Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας στην Κρήτη

Για δυναμική κατάσταση έκανε λόγο στην ΕΡΤ ο Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Λονδίνο, Ηλίας Μόσιαλος και εκτίμησε ότι σε 10 ημέρες θα έχουμε το αποτύπωμα των αυστηρών μέτρων που λαμβάνονται σήμερα.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του Εθνικού Εμβολιαστικού Σχεδιού «Ελευθερία».

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, στην τακτική σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του σχεδιασμού, επανέλαβε ότι από τις 20 Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, με αρχή τις πιο ευπαθείς ομάδες και τους πολίτες άνω των 85 ετών.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι τη Δευτέρα 11 του μηνός, ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα emvolio.grov.gr για τον καθορισμό ραντεβού, που επίσης θα μπορούν να οριστούν με απηύθυνση των πολιτών στα φαρμακεία και τα ΚΕΠ.

Ήδη όπως είπε, καθημερινά εμβολιάζονται περίπου 5.000 συμπολίτες και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τους ρυθμούς αυτούς θα τηρηθεί ο προγραμματισμός.

Έως το απόγευμα της Τρίτης 5/1/2021, είχαν εμβολιαστεί 16.365 άνθρωποι, ενώ το απόθεμα στις ειδικά διαμορφωμένες αποθήκες, ανέρχεται σε 150.850 δόσεις.

Πηγή: ert.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ