ΛΑΣΥ Λασιθίου: Τηλεφωνικές επικοινωνίες του Σ. Συμεωνίδη με το Δήμαρχο Σητείας για τα κρούσματα στο Παλαιόκαστρο

Petite Perle 300×250

Τηλεφωνική επικοινωνία του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σητείας με τον Δήμαρχο Σητείας για τα κρούσματα στο Παλαίκαστρο

Με αφορμή τα 12 συνολικά κρούσματα (μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης) στο Παλαίκαστρο, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Σητείας Συμεωνίδης Σίμος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη. Ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στο Παλαίκαστρο, ζήτησε να μάθει ποιες είναι οι ενέργειες του Δήμου ως τώρα και σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί από εδώ και πέρα. Ο Συμεωνίδης Σίμος αφού έλαβε την ενημέρωση επισήμανε ότι:

«Χρειάζεται να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να πραγματοποιηθούν τα rapid test για όλο τον πληθυσμό του Παλαικάστρου και ευρύτερα στα χωριά της Δημοτικής ενότητας Ιτάνου της Δημοτικής ενότητας Σητείας και στην πόλη της Σητείας, γιατί είναι ένα χωριό που είναι πάρα πολύ κοντά στην πόλη, είναι δεκάδες αν όχι εκατοντάδες οι Παλαικαστριανοί που εργάζονται στην Σητεία, επισκέφθηκαν τα χωριά τους και τις περιουσίες τους αυτές τις μέρες, όπως και αρκετοί που εργάζονται στο Παλαίκαστρο μετακινούμενοι από άλλες περιοχές(…)πρέπει να υπάρξει ουσιαστική ιχνηλάτηση των επαφών όλων των κρουσμάτων διότι ήδη υπάρχουν καταγγελίες που φτάνουν και σε μας όπου δεν περιέχονται στην λίστα της ιχνηλάτησης ακόμα και συγγενείς α' βαθμού που ήρθαν επαναλλειμένως σε επαφή αυτές τις μέρες με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Επίσης πρέπει να υπάρξει απαίτηση από το υπουργείο Υγείας και την 7η ΥΠΕ ώστε ενισχυθούν έστω και τώρα τα Νοσοκομεία του Λασιθίου και ιδιαίτερα το Νοσοκομείο-ΚΥ Σητείας, με δεδομένη την υγειονομική πίεση που θα προκύψει. »

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, το γραφείο Δημάρχου έστειλε επιστολή προς όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων όπου η Λαϊκή Συσπείρωση έχει σοβαρά ερωτήματα και ενστάσεις. Συγκεκριμένα: δεν υπάρχει σαφής αναφορά για μέτρα ώστε να γίνουν μαζικά τεστ σε όλη την Δημοτική Ενότητα Ιτάνου και Σητείας και ειδικά σε μαζικούς χώρους δουλειάς. Δεν γίνεται αναφορα για ολοκληρωμένο σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος πέρα από την επόμενη μέρα. Δεν υπάρχει μέριμνα ώστε το υπουργείο Υγείας πέρα από το να "ενημερώνεται" πρέπει να ενισχύσει τις υγειονομικές μονάδες του Δήμου και ευρύτερα του Λασιθίου. Τέλος στο σημείο -ε- γίνεται αναφορά ότι: «προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη για διασπορά του ιού πέραν της συγκεκριμένης περιοχής» κάτι που πέρα από είναι πολύ επικίνδυνο αφού αυτό που χρειάζεται είναι επαγρύπνηση, πίεση και μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο έγκαιρα και σωστά και όχι ένας αυθαίρετος καθησυχασμός.   

Είναι φανερό ότι από την συνομιλία και τις εξελίξεις προκύπτει αναγκαιότητα για ΑΜΕΣΗ συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Σητείας με την συμμετοχή εκπροσώπου από τον ΕΟΔΥ ώστε να αποφασιστούν τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε άμεσα σαν Δήμος Σητείας και να γίνει ο απαραίτητος συντονισμός όπου απαιτείται.

2η Τηλεφωνική επικοινωνία και αίτημα του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σητείας προς τον Δήμαρχο Σητείας για έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σητείας με συμμετοχή εκπροσώπων του ΕΟΔΥ, της 7ης ΥΠΕ και της ΓΓΠΠ

"Σήμερα, 6 Ιανουαρίου 2021, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Σητείας Συμεωνίδης Σίμος είχε ξανά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη ώστε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις μετά και τα αποτελέσματα της 1η μέρας από τα rapid test και την απόφαση της ΓΓΠΠ για περιορισμούς στις μετακινήσεις στην ΤΚ Παλαικάστρου.

Ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ μετέφερε στον Δήμαρχο την έντονη ανησυχία που υπάρχει σε όλο τον Δήμο Σητείας και που βεβαίως είναι αυξημένη στην Δημοτική Ενότητα Ιτάνου όπως και κάποια μέτρα που πρέπει άμεσα να απαιτηθούν. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Επειδή το Παλαίκαστρο επί της ουσίας είναι «προάστιο» της πόλης της Σητείας είναι απαραίτητο να υπάρξει πίεση ώστε να πραγματοποιηθούν μαζικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό του Δήμου Σητείας και να μην περιοριστεί μόνο στο Παλαίκαστρο. Είναι πολύ σημαντικό να γίνουν οι κινήσεις όσο πιο γρήγορα και συντονισμένα επειδή είναι μία κατάσταση πρωτόγνωρη όχι μόνο για τον Δήμο Σητείας αλλά για όλη την Κρήτη που πρώτη φορά στην περίοδο της πανδημίας αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο. Δεν είναι θετικό ότι χρειάζονται δύο μέρες για να γίνουν όλα κ όλα 250 τεστ ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν προτάσεις από αρμόδια χείλη να μην γίνουν τεστ σε όλο τον πληθυσμό και μάλιστα σε συγγενείς διαγνωσμένων από την 1η μέρα θετικών κρουσμάτων που αυτό σημαίνει ότι πιθανά υγιείς πολίτες θα είναι στο ίδιο σπίτι με θετικά κρούσματα.

Αυτό σε συνδυασμό με το ότι περιορίζονται τα «μέτρα», ανεπαρκή κατά τη γνώμη μας, μόνο στην τοπική κοινότητα, αφήνουν απροστάτευτο μεγάλο μέρος του Δήμου ενώ ταυτόχρονα καλλιεργείται και ένα αδικαιολόγητος καθησυχασμός. Για αυτούς του λόγους είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας με συμμετοχή εκπροσώπων του ΕΟΔΥ, της 7ης ΥΠΕ και της ΓΓΠΠ ώστε να υπάρξει ενημέρωση του Σητειακού Λαού για τα μέτρα αντιμετώπισης που εφαρμόζονται, τον σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος και ταυτόχρονα ο Δήμος Σητείας να συμβάλλει στο κομμάτι ευθύνης που του αναλογεί»

Ο δήμαρχος Σητείας Γ.Ζερβάκης δεσμεύτηκε στον Σ.Συμεωνίδη ότι θα καλέσει δημοτικό συμβούλιο τις επόμενες μέρες και θα φροντίσει να καλεστούν και εκπρόσωποι από τον ΕΟΔΥ, την 7η ΥΠΕ και τη ΓΓΠΠ".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ