Περιοδεία κλιμακίου της ΤΕ Ηρακλείου ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μ. Συντυχάκη, στον Αγ. Σύλλα Τεμένους

Petite Perle 300×250

Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου κλιμάκιο της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη, μαζί με κατοίκους από τον Αγ. Σύλλα Τεμένους, πραγματοποίησαν περιοδεία εντός του χωριού και συνομίλησαν με κατοίκους της περιοχής.

Στις συζητήσεις με το κλιμάκιο του ΚΚΕ, ο λαός της περιοχής εξέφρασε την αγωνία του γύρω από την άσχημη κατάσταση που έχει βρεθεί ως συνέπεια των χειρισμών της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Οι αγρότες βλέπουν το εισόδημα τους από την φετινή σοδιά της ελαιοκομιδής να μην επαρκεί για να τα βγάλουν πέρα, οι γονείς ανησυχούν βλέποντας τα παιδιά τους να ταλαιπωρούνται από το σύστημα τηλεκπαίδευσης και το μορφωτικό τους επίπεδο να υποβαθμίζεται διαρκώς, οι εργαζόμενοι φοβούνται τι θα τους επιφυλάξει η επόμενη μέρα με τις ανατροπές που σχεδιάζουν εργοδοσία και κυβέρνηση να φέρουν σε μισθούς, ωράρια και δικαιώματα.

Οι κάτοικοι τόνισαν πως για όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν έχουν μείνει ουσιαστικά αβοήθητοι από τους κρατικούς φορείς, την Περιφέρεια, τον Δήμο. Πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι η αδυναμία σύνδεσης στο ίντερνετ δεκάδων νοικοκυριών του χωριού με αποτέλεσμα τα παιδιά τους να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης. Η επίσημη απάντηση που πήραν είναι πως «όλοι έχετε κινητά από τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης οι μαθητές»

Ο Μ. Συντυχάκης στη συζήτηση με τους κατοίκους επισήμανε πως «Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις, εντός βουλής αλλά κυρίως στους δρόμους του αγώνα, για να μείνει όρθιος ο λαός, να οργανώσει την εργατική – λαϊκή αντεπίθεση. Με την «οργανωμένη απειθαρχία» στέλνει το μήνυμα ότι ο αγώνας και η διεκδίκηση δεν κάνουν «διάλειμμα», τη στιγμή μάλιστα που ο λαός αφήνεται απροστάτευτος και δέχεται νέα επίθεση στα δικαιώματά του. 

Ήρθαμε λοιπόν σήμερα εδώ, στον Αγ. Σύλλα να καλέσουμε και τους κατοίκους τούτης εδώ της περιοχής, με την αγωνιστική παράδοση, με τους υπερήφανους ανθρώπους να κάνουμε μαζί τα επόμενα βήματα. Να συναντηθούμε στους καθημερινούς αγώνες, για να δυναμώσει η πεποίθηση ότι μόνο με ψηλά το κεφάλι μπορούμε να «ανασάνουμε» πραγματικά.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των κατοίκων του Αγ. Σύλλα ώστε να αναγκάσουμε κυβέρνηση Περιφέρεια και Δήμο να στρέψουν την προσοχή τους, θα παλέψουμε μαζί για καλύτερους όρους ζωής και καθημερινότητάς των ΑγιοΣυλλιανών». 

Είμαστε σίγουροι πως μέσα στο «σκοτάδι» των σημερινών προβλημάτων και της αβεβαιότητας, ο λαός μπορεί να βρει τις αποδείξεις που φωτίζουν όχι μόνο τις αιτίες των προβλημάτων, αλλά πάνω απ' όλα την ανάγκη μιας νέας κοινωνικής οργάνωσης, του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.»


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ