Τηλεκπαίδευση από σήμερα σε γυμνάσια λύκεια-Διά ζώσης τη Δευτέρα δημοτικά νηπιαγωγεία

Petite Perle 300×250

Το διαδικτυακό "κουδούνι" χτυπάει σήμερα για τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας που αρχίζουν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ξεκαθάρισε ότι τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου.

Ήδη, έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος, βάσει της οποίας, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα αναλάβουν υπηρεσία, σήμερα, Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες οι λοιμωξιολόγοι κατέληξαν μετά από συνεδρίαση στο άνοιγμα δημοτικών, ειδικών σχολείων και νηπιαγωγείων, ακόμα και στις περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο.

Η επιτροπή των ειδικών ψήφισε κατά πλειοψηφία ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν ακόμα και στους δήμους όπου έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή δεν ήταν ομόφωνη, όπως συνέβη και τις προηγούμενες φορές για το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων.

Σε αυστηρό lockdown αυτή τη στιγμή είναι: ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα στη Δυτική Αττική, οι δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της Κοζάνης, το Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας στο Λασίθι, η Νέδα Αγιοχωρίου και Ήπιο του Δήμου Αρριαννών της Ροδόπης, ο δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων της Βοιωτίας στην Κοινότητα Σπερχειάδας, ο Δήμος Μακρακώμης της Φθιώτιδας, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της Ροδόπης, η Κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου της Φλώρινας και η Κάλυμνος.

ΠΗΓΗ THTOC

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ