Τραμπ: Θα διασφαλίσω την ομαλή μετάβαση εξουσίας-καιρός να συμφιλιωθούμε

Petite Perle 300×250

Στην πρώτη ανάρτηση του Τραμπ στο Twitter μετά την αιματηρή εισβολή και το χάος στο Καπιτώλιο, ένα βίντεο που μεταφόρτωσε, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι αφού «το Κογκρέσο κύρωσε τα αποτελέσματα, η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί την 20ή Ιανουαρίου».

«Στρέφω την προσοχή μου τώρα στο να εξασφαλίσω την ομαλή, εύτακτη και απροβλημάτιστη μεταβίβαση της εξουσίας, είναι η στιγμή που αποτελείται επούλωση και συμφιλίωση».

Στο βίντεο ο Τραμπ δεν προφέρει ούτε μία φορά το όνομα του Τζο Μπάιντεν, ενώ δηλώνει ότι αυτοί που ενεπλάκησαν στα βίαια επεισόδια της Τετάρτης δεν «αντιπροσωπεύουν» τις ΗΠΑ και θα «πληρώσουν».

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι Μακενάνι, σε σύντομη παρέμβασή της, διαβεβαίωσε ότι ο Τραμπ και η κυβέρνησή του «καταδικάζουν με τον πλέον σθεναρό τρόπο» τα επεισόδια στο Καπιτώλιο.

Η ομιλία Τραμπ:

«Θέλω να ξεκινήσω με την αήθη επίθεση στο Καπιτώλιο. Όπως όλοι οι Αμερικανοί είμαι εξοργισμένος από την βία, την παρανομία και όσα έγιναν. Διέταξα την εθνοφρουρά να προστατέψει το Καπιτώλιο και ειδικές δυνάμεις ώστε να αποτρέψουν τους εισβολείς. Οι ΗΠΑ ήταν πάντα κράτος του Νόμου και της Τάξης. Σε αυτούς που προχώρησαν σε πράξεις βίας και καταστροφής, έχω να πω πως δεν εκπροσωπείτε την χώρα μας, όσοι παραβήκατε τον Νόμο, θα πληρώσετε.

Περάσαμε μία έντονη συναισθηματικά εκλογική διαδικασία και τα συναισθήματα είναι έντονα. Πρέπει να τα κατευνάσουμε και να προχωρήσουμε με την υπόθεση της Αμερικής. Η καμπάνια μου κυνήγησε κάθε νομική οδό για να κοντράρει το εκλογικό αποτέλεσμα. Μοναδικός μου στόχος ήταν η ακεραιότητα της διαδικασίας και πάλευα για την υπερασπιστώ την δημοκρατία. Τονίζω και πάλι ότι πρέπει να αναμορφώσουμε τους εκλογικούς νόμους για να επικυρώσουμε την ταυτότητα και την συμμετοχή όλων των ψηφοφόρων και να σιγουρέψουμε την πίστη και την εμπιστοσύνη σε όλα τα εκλογικά αποτελέσματα στο μέλλον.

Το Κογκρέσο επικύρωσε τα αποτελέσματα των εκλογών, μια νέα κυβέρνηση θα αναλάβει στις 20 Ιανουαρίου. Πλέον συγκεντρώνομαι στο να σιγουρέψω πως θα γίνει μια ομαλή μεταβίβαση εξουσίας. Είναι καιρός να γιατρέψουμε τις πληγές μας και να συμφιλιωθούμε.

Το 2020 ήταν μια χρονιά με προκλήσεις λόγω της πανδημίας που στέρησε χιλιάδες ζωές, περιόρισε εκατομμύρια στα σπίτια τους, κατέστρεψε την οικονομία μας και αφαίρεσε ζωές. Η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο χρειάζεται να εργαστούμε όλοι μαζί για να νικήσουμε την πανδημία.

Πρέπει να δώσουμε βάση στις κοινωνικές αξίες, τον πατριωτισμό, τις κοινότητες, την κοινωνία, την οικογένεια. Πρέπει να ενισχύσουμε τους δεσμούς της αφοσίωσης που μας ενώνει ως μία οικογένεια. Το να σας υπηρετώ ως πρόεδρος ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου. Και σε όλους τους υπέροχους υποστηρικτές μου, ξέρω ότι απογοητευτήκατε, αλλά να ξέρετε ότι εκπληκτικό μας ταξίδι μόλις ξεκίνησε. Σας ευχαριστώ».

ΠΗΓΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ