ΗΠΑ: Τι δρομολογεί για την Τουρκία το επιτελείο που επιλέγει ο Μπάιντεν

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Την Παρασκευή, ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσημα μια σειρά από προσεχείς διορισμούς σε βασικές θέσεις εθνικής ασφάλειας.

Τα ονόματα ακολουθούν τη γνωστή μέχρι τώρα θέση, δηλαδή της επιλογής έμπειρων πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων που συνεργάστηκαν με τον Μπάιντεν υπό τον πρώην Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Οι αναμενόμενοι διορισμένοι σηματοδοτούν τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ρωσικές και ιρανικές ενέργειες, αλλά αρκετά άτομα στον κατάλογο αξιωματούχων είναι επίσης γνωστά στους ομολόγους τους στην Άγκυρα, αναφέρει σε άρθρο του στην Ahval ο Ian J. Lynch (*).

Πολλοί διαθέτουν εκτεταμένη εμπειρία για την Τουρκία, αλλά ορισμένοι έχουν πολιτικές απόψεις που είναι διαμετρικά αντίθετες από αυτές του κυβερνητικού συνασπισμού της Τουρκίας, ιδίως όσον αφορά τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Διαβάστε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση στο OnAlert.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...