Τα κρυφά και ευεργετικά οφέλη του καφέ

Petite Perle 300×250

Είτε τον προτιμάτε ζεστό είτε κρύο, πολλά είναι τα οφέλη που έχει ο καφές για την υγεία και ένα από τα πιο σημαντικά είναι τα θετικά συναισθήματα.

Πολλοί είναι οι λάτρεις του καφέ παγκοσμίως, καθώς οι ποικιλίες του είναι πολλές και καλύπτουν την ανάγκη για αυξημένη ενέργεια αλλά και για απόλαυση. Τα καλά νέα για τους λάτρεις του, είναι ο καφές έχει και πολλά «κρυφά» οφέλη για την υγεία.

Μελέτη επιβεβαιώσε αυτό που καιρό αισθάνονται οι λατρείς του καφέ, τους.. γεμίζει ευτυχία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση καφέ συνδέεται με θετικά συναισθήματα, όπως η ευχαρίστηση, η καλοσύνη, η στοργή, η ικανοποίηση, η φιλία, η ηρεμία και ναι, η ευτυχία.;

Σε άλλη μελέτη από το Χάρβαρντ, που περιελάμβανε περισσότερες από 50.000 γυναίκες, διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος κατάθλιψης μειώθηκε όταν η κατανάλωση καφέ και καφεΐνης αυξήθηκε.

Οι κόκκοι καφέ είναι στην πραγματικότητα οι σπόροι μέσα σε ένα μικρό έντονο κόκκινο ή κίτρινο φρούτο. Τόσο οι σπόροι όσο και τα φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προφυλάσσουν την υγεία. 

Το χλωρογόνο οξύ, μια πολυφαινόλη άφθονη στον καφέ, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή και μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης και της παχυσαρκίας.

Ενισχύει την αθλητική απόδοση

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι με μέτρο, η καφεΐνη ενισχύει την αθλητική απόδοση. Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν βελτιωμένη κυκλοφορία, αυξήσεις στη μυϊκή δύναμη και αντοχή, καθώς και μειωμένο πόνο.

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να πιέσετε λίγο πιο σκληρά κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, με αποτέλεσμα καλύτερες βελτιώσεις στη μυϊκή δύναμη ή και την αντοχή.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ