Ώρες αγωνίας για το ανήλικο αγόρι – «Μάχη» για την ζωή του στην εντατική Παίδων

Petite Perle 300×250
Στην Μονάδα Εντατική Θεραπείας Παίδων τα τελευταία 24ώρα νοσηλεύεται ο 13χρονος

Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται, σε βαριά και σταθερά κρίσιμη κατάσταση, ο 13χρονος που το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου έπεσε από τοιχίο ύψους περίπου έξι μέτρων, δίπλα στην Πύλη της Άμμου στα Χανιά.

Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σοβαρή, σύμφωνα με το neakriti.gr, και τα 24ώρα που περνούν, είναι ιδιαιτέρως κρίσιμα. 

Εξάλλου και σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει την Κυριακή ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης,  «η υψηλή ενδοκράνια πίεση που παρουσιάζει το παιδί είναι απότοκος των κακώσεων που έχει υποστεί».

Πως συνέβη το ατύχημα

Το ατύχημα συνέβη γύρω στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου. Ο 13χρονος βρισκόταν παρέα με τους φίλους του στην περιοχή του λιμανιού, ανάμεσα στο Νεώριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου και την Πύλη Σαμπιονάρα.

Ο ίδιος φέρεται να επιχείρησε να ανέβει στο ψηλό σημείο του μισογκρεμισμένου τοιχίου, αγνοώντας τις προτροπές των φίλων του, που του τόνιζαν ότι αυτό ήταν επικίνδυνο. Το παιδί ανέβηκε και φέρεται να βάδιζε στο χωμάτινο στενό μέρος του τοιχίου, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε την ισορροπία του και έπεσε πάνω σε σακούλες με μπάζα, που βρίσκονταν ακριβώς από κάτω.

Σοκαρισμένοι οι φίλοι του έσπευσαν κοντά του, με τον ίδιο να έχει αρχικά χάσει τις αισθήσεις του.

Κάτοικος της περιοχής είπε πως εκείνη την ώρα έτυχε να περνά από το σημείο μια νοσηλεύτρια, η οποία του προσέφερε τη βοήθειά της μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου.

Όταν παραλήφθηκε από τους διασώστες του ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χανίων, είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Οι φίλοι του 13χρονου δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως η απογευματινή τους βόλτα και το παιχνίδι πήρε απρόσμενα δυσάρεστη τροπή.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ