Συνάντηση Παπαδογιάννη – Μποκέα: Στο επίκεντρο οι υδρευτικές ανάγκες του Δήμου Μαλεβιζίου

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Μενέλαο Μποκέα, είχε σήμερα Δευτέρα 11/1/2021 ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης, στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ. στην Αγυιά.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να αναλυθούν οι λεπτομέρειες για την δρομολόγηση της κατασκευής του έργου που αφορά την «Επέκταση του Υδραγωγού από την Δεξαμενή Δ4 προς τις περιοχές του ΠΑ.Γ.Ν.Η. Γαζίου», για την υδρευτική κάλυψη των αναγκών του Δήμου Μαλεβιζίου.

Πρόκειται για ένα έργο κομβικής σημασίας υπερτοπικού χαρακτήρα, στου οποίου την κατασκευή, θα κληθούν να συνεργαστούν ο Δήμος Μαλεβιζίου και η Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Μαλεβιζίου, με τις υπηρεσίες του Ο.Α.Κ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη δια ζώσης ο Διευθυντής Υδραυλικών ΈργωνΟ.Α.Κ.κ. Μάρκος Πατρελάκης, ο Διευθυντής Διαχείρισης Υδραυλικών ΈργωνΟ.Α.Κ.κ. Βαγγέλης Μαμαγκάκης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας Μαλεβιζίου, κ. Γιώργος Πετούσης. Μέσω τηλεδιάσκεψηςσυμμετείχαν  ακόμη  ο Πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου, κ. Αναστάσιος Λιαδάκης και ο Διευθυντής της, κ.  Γιώργος Κουγιουμουτζάκης.

Στην διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι κύριοι Παπαδογιάννης και Μποκέας, έγινε ακόμη εκτενής συζήτηση και για το  θέμα που αφορά την  επικαιροποίηση της μελέτης λιμενικών έργων που αφορά την  «Επέκταση και βελτίωση αλιευτικού καταφυγίου Ροδιάς».

Η επικαιροποίηση της εν λόγω μελέτης, αναμένεται να  δώσει λύσεις σε σοβαρά  προβλήματα  που έχουν υπάρξει στην περιοχή του λιμένα καθώς  προβλέπει μεταξύ άλλων την επέκταση του προσήνεμου μόλου και την δημιουργία νέας λιμενολεκάνης.

«Είχαμε μια παραγωγική συνάντηση με τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου. Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, έρχεται για μια ακόμη φορά να επιβεβαιώσει αφενός τον Παγκρήτιο «χαρακτήρα» του και αφετέρου  να συμβάλει με την τεχνογνωσία των υπηρεσιών του, στην αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων, που απασχολούν την Δημοτική αρχή της περιοχής αυτής. Θα εργαστούμε μεθοδικά και θα συνεργαστούμε προκειμένου, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να δρομολογηθούν ουσιαστικές εξελίξεις, πάνω στα θέματα που σήμερα συζητήσαμε με τον κ. Μποκέα και τους συνεργάτες του», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.

O Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε στην προσωπική του σελίδα τα εξής:

Σήμερα στα Χανιά με τη Διοίκηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης. Κοινός βηματισμός για τη δρομολόγηση ενός σπουδαίου έργου για το Δήμο μας. Σε στενή συνεργασία με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΚ, Α. Παπαδογιάννη, προχωράμε στην επικαιροποίηση της αρχικής μελέτης που προέβλεπε σύνδεση του υδρευτικού δικτύου Γαζίου με τον αγωγό του φράγματος Αποσελέμη.

Δουλεύουμε συστηματικά για να ωριμάσουμε μια σημαντική μελέτη για την περιοχή μας και να αναζητήσουμε πηγές χρηματοδότησης για ένα έργο που θα αλλάξει την εικόνα της ύδρευσης στο Μαλεβίζι. Ένα σπουδαίο έργο για την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών, αλλά και τη βιωσιμότητα της ύδρευσης στην περιοχή μας.

 

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...