Ζέστη και σήμερα με σκόνη-Χθες ξεπέρασε τους 28 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στην Κρήτη

Petite Perle 300×250

Καλοκαιρινός θα είναι και σήμερα ο καιρός στην Κρήτη με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου

Χθες συνεχίστηκαν οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες  στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας μας, με την υψηλότερη θερμοκρασία να καταγράφεται στο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr στην περιοχή Κολυμπάρι Χανίων με τιμή 28,3 βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες της Κυριακής όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, καθώς επίσης και ο πίνακας με τις έξι υψηλότερες μέγιστες τιμές παρουσιάζονται στον  Χάρτη.

Θα πρέπει να επισημανθεί η σημαντική διαφορά που παρουσίασαν οι μέγιστες θερμοκρασίες μεταξύ βορρά και νότου (λευκοί κύκλοι στο Χάρτη), όπως διακρίνεται στη χρωματική κλίμακα του Χάρτη. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr στους Μεταξάδες Έβρου κατέγραψε μέγιστη θερμοκρασία 5,6 βαθμούς, την ίδια ώρα της υψηλότερης μέγιστης στο Κολυμπάρι.  

Παράλληλα, οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 09/01-10/01/2021 ήταν ιδιαίτερα αυξημένες, με το σταθμό μέτρησης σωματιδίων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr στη Μεθώνη Μεσσηνίας, να καταγράφει την τιμή 124 μgr/m3 το Σάββατο 09/01 στις 21:00 .

     

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ