Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: Μέτρα στήριξης του λιανικού εμπορίου από την περιφέρεια Κρήτης

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Ο Αλεξανδρος Μαρκογιαννάκης, επικεφαλής της παράταξης “ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ”, με ανακοίνωση του ζητά μέτρα στήριξης του λιανικού εμπορίου από την περιφέρεια Κρήτης, λειτουργώντας επικουρικά σε σχέση με αυτά που έχει ανακοινώσει το Κεντρικό Κράτος. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην Ελληνική οικονομία είναι πολύ σοβαρές.  Το μέγεθος  της ζημιάς θα γίνει ακόμα πιο αισθητό μόλις επανεκκινήσει η οικονομική δραστηριότητα. Αντίστοιχα μεγάλο πλήγμα, όπως είναι φυσικό, έχει υποστεί και η τοπική οικονομία της Κρήτης, με το λιανικό εμπόριο να είναι ένας από τους κλάδους που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα.

Δεδομένων των συνθηκών, οι τοπικοί επιχειρηματίες ζητούν το άνοιγμα της αγοράς και παράλληλα εναποθέτουν πολλές ελπίδες στην βοήθεια της περιφέρειας. Σε αυτό το πλαίσιο ακούσαμε με προσοχή τη χθεσινή σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

Το κεντρικό Κράτος έχει ήδη ανακοινώσει μέτρα στήριξης του λιανικού εμπορίου και δεν αποκλείει επιπλέον βοήθεια εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Στις κρατικές αυτές προσπάθειες, η Περιφέρεια Κρήτης οφείλει να συνδράμει επικουρικά, με αντίστοιχες πρωτοβουλίες οικονομικής ενίσχυσης.  

 Με βάσει τα ανωτέρω λοιπόν, ζητάμε από την Περιφέρειας να λάβει αμέσως πρωτοβουλίες για την προώθηση ενός επιπλέον προγράμματος μη επιστρεπτέας προκαταβολής που να εστιάζει κυρίως σε κωδικούς δραστηριότητας λιανικού εμπορίου ενισχύοντας την τοπική επιχειρηματικότητα ώστε να μετριαστούν, όσο το δυνατόν, οι συνέπειες κλεισίματος καταστημάτων του νησιού μας.

 Η Περιφέρεια Κρήτης έχει σταθεί, και οφείλει να συνεχίσει να στέκεται, δίπλα στους ντόπιους επιχειρηματίες. Ένα χρόνο σχεδόν από την έναρξη της πρωτοφανούς αυτής παγκόσμιας υγειονομικής κατάστασης, διανύουμε την πιο κρίσιμη, ίσως, περίοδο της πανδημίας για την οικονομία. Η τοπική αυτοδιοίκηση λοιπόν, πρέπει να σταθεί για ακόμη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην θωράκιση της οικονομίας της Κρήτης”.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...